Az elmúlt évekhez képest kiegyenlítettebb volt a Közép-európai Liga mezőnye a 2010/2011-es évadban. Emiatt több csapat is reális eséllyel pályázott arra, hogy elcsípje a rájátszást érő negyedik helyezést. Menet közben kiderült: a kaposvári együttes esélytelen erre, így végül be kellett érni a tavalyival megegyező helyezéssel.

- A tavalyi csapathoz képest négy játékos távozott a kezdőből, másik játékosokat kellett beépíteni, ehhez képest a hetedik hely megfelelő - mondta Kántor Sándor vezetőedző.

Kántor Sándor a látottak alapján elégedett a hetedik hellyel: fiai hat meccset nyertek és 12 alkalommal hagyták el vesztesen a játékteret. Az összképet azonban több váratlan és kellemetlen fiaskó árnyalja.

- Én azt mondom, hogy amikor az évad elején megkérdezték, hova várom a csapatot, azt mondtam, hogy hetedik-nyolcadik hely. Sokan többre számítottak, és bejutott az öltözőbe egy olyan információ, ami után lejtőre került a csapat. Talán januárban kapaszkodtunk vissza…- tette hozzá a vezetőedző.

A Fino az ősszel jó meccseket játszott a mezőny sztárcsapataival is, a gyenge év végi szereplés után aztán tiszta lappal vágott neki az újesztendőnek.

- Még itt januárban voltak mérkőzések, amikor összekaptuk magunkat, szép mérkőzéseket játszottunk, de a fiatalság és a rutintalanság érződött az egész szezon folyamán - mondta hoboth Ákos csapatkapitány.

Március 20-án és 21-én az osztrák Hypo Tirol Innsbruck lesz a házigazdája a négyes döntőnek. Biztosan lesz volt kaposvári játékos a fináléban, Mózer Zoltán együttese az elődöntőben ugyanis Koch Róbert csapata, a szintén osztrák Posojilnica ellen játszik. A másik ágon a szlovén Bled a horvát Kastelával csatázik majd. A kaposvári együttes a 2007-es bravúr-bronzérem óta két ötödik és két hetedik helyet ért el a Közép-európai Ligában. Somogyban így ismét csak azon kell elgondolkodni, hogy a menetrendszerű magyar bajnoki címek mellett hogyan tudna nemzetközi szinten is megerősödni a társaság.

Címkék: Hoboth Ákos, Kántor Sándor, Fino, röplabda, sport, Kaposvár