Az edzéseken nem bánnak kesztyűs kézzel Sági Róberttel. Hasonló korú és súlycsoportú versenyző nincs rajta kívül Kaposváron, így felnőttekkel tréningezik.

- A thai bokszot 12 éves korom óta csinálom, versenyszerűen 2 éve, versenyzünk folyamatosan, edzőmeccsekre járunk, bajnokságokon nem sokon indultam, eddig kettőn, gálákon is jártunk már - mesélte Sági Róbert.

Hortobágyi Gábor minden évben kinevel egy-egy tehetséget. Legújabb felfedezettje a 15 éves Robi.

- Nagyon alázatos a munkával, mindent alárendel az edzésnek, ami a legfontosabb ebben a sportban, ez egyéni sportág, nem lehet ellinkeskedni az edzéseket, a ringbe az megmutatkozna és, hogy mit jósolok neki: az IFMA és a WAKO a legerősebb a világon, az oroszok viszik az összes dobogós helyezést, föl kell kötni a nadrágot, de van esélye, hogy bekerüljön és eredményt érjünk el - mondta el az edzője Hortobágyi Gábor.

Az IFMA szervezet szentendrei junior magyar bajnokságán a -60 kg-os súlycsoportban nem talált legyőzőre a fiatalember. A döntőben egy karcagi fiút győzött le 3-0-ás pontozással. Robi a sikernek köszönhetően bekerült a válogatottba és most a drezdai Európa-bajnokságra készül. Nemzetközi tapasztalata még nincs, így jól tudja: nehéz dolga lesz Németországban.

Címkék: Hortobágyi Gábor, Sági Róbert, thai box, Kaposvár, sport