Kínos zakóval fejezte be a Közép-európai Liga csatározásait a Fino legénysége: a fiúk kilátástalan játékkal szenvedtek 3-0-s vereséget a horvát Kastela csapatától. Nincs sok idő a szomorkodásra: a bajnokcsapat holnap már magyar bajnoki rangadót játszik a Kecskeméttel.

- Így befejezni egy Közép-európai Ligát, borzasztó. Benne volt az is, hogy nekünk fontosabb a Kecskemét elleni mérkőzés, de nem hiszem, hogy ennyire visszaveszi az ember teljesítményét, ennyire rosszul nem lehet akkor sem játszani - mondta Kántor Sándor vezetőedző.

A Fino a magyar bajnokság középszakaszában eddig három mérkőzésből hármat nyert: kétszer megverte a Dunaferrt, egyszer pedig a Kazincbarcikát. A folytatásban is csak a győzelem az elfogadható eredmény.

- Nekünk az a fő célunk, hogy ezeket a mérkőzéseket megnyerjük, és bajnoki és kupagyőzelmet szerezzünk. Mindenkinek össze kell kapnia magát, de úgy érzem, ezt abszolválni tudja majd a csapat, és abszolválni is kell - mondta Hoboth Ákos csapatkapitány.

A vezetőedző már előretekint, és abban bízik, hogy a kaposvári együttes az előttünk álló években is megőrzi vezető helyét a honi bajnokságban. És még az is előfordulhat, hogy a korábbi terveivel ellentétben ő is pályára lép.

- Én úgy szerettem volna, hogy nem, de van egy olyan dolog, amit én is szeretnék. Van egy portugál csapat, amely tartja a Guiness-csúcsot, és ha tudnánk előre menetelni, rövid időn belül, három éven belül meg lehetne dönteni, és nagy dolog lenne, ha a kaposvári klub a rekordok könyvében szerepelne - tette hozzá Kántor Sándor.

A Fino – Kecskemét bajnoki rangadó csütörtökön 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban. Az elmúlt évek bajnoki döntőinek visszavágója izgalmas csatát ígér, és a papírforma alapján biztosnak tűnik a somogyi siker.

Címkék: Kántor Sándor, Kecskemét, Fino, sport, Kaposvár