A Kaposvári Egyetemen tavaly alakult kispályás futballcsapat, és a fiúk a futszal szabályai szerint játsszák mérkőzéseiket.

- Tavaly fiúkkal kezdtünk, velünk neveztünk be a MEFOB-ba, sikeres évet zártunk, harmadik helyezett lesz a csapat. Idén már a lányok is csatlakoztak, a népszerűség nőtt. A lányoknak nehezebb a sorsolása, tőlük a nyolc közé jutás a cél - mondta Iglói Nikolett testnevelő-edző.

A sportág az egyetemen is hódít: húsz lány és negyven fiú vesz részt rendszeresen az edzéseken. A fiúk megyei szintű bajnokságokban és kispályán egyaránt rúgják a labdát, és az egyetemi bajnokságban is sikerre törtek.

- A sportággal itt ismerkedtem meg az egyetemen, pörgős, jó erőnlét kell hozzá, ajánlom mindenkinek - mondta Horváth Csaba.

A somogyiaknak a továbbjutáshoz a Pécsi Tudományegyetem ellen kellett volna nyerniük. A baranyaiak nemzetközi egyetemi tornákon is szerepeltek már, most pedig a hazai mezőnyben próbáltak szerencsét

- A futsal azért jó, mert összekovácsoló sport. Ahhoz, hogy szerencsés legyél, jó viszonyban kell lenni a többiekkel, az agynak és a lábnak gyorsan kell reagálnia, jó, ha ismered a társakat - mondta Pap Csaba edző.

A kétszer húsz perces mérkőzés izgalmas küzdelmet hozott. A kaposváriak az első félidő után még 3-2-re vezettek, végül azonban 6-4-es vereséget szenvedtek.

Címkék: Iglói Nikolett, testnevelés, sport