Télen sem pihenhetnek a díjugratók. Az alapozó időszakban is fontos, hogy a sportolók és lovaik versenyben maradjanak. Fedett pályán is komoly a tét.

- Ez most egy meghívásos díjugrató verseny, két nap bonyolítjuk le, a két nap alapján előzetes nevezések alapján 232 startot regisztrálunk - mondta Szarka Ferenc a Lovasakadémia SC versenyigazgatója.

Antal Dorina az országos bajnokság több fordulóján is megmérette magát, végig jó formában versenyzett.

- Mindenképp szeretnék egy összhangban lévő pályát végiglovagolni a lovammal, 1.10 cm-en megyek, szeretném, ha jól menne, nyugodt pályát. Mindenképp fontos, a lóban a bizalmat nem szabad elrontani, építeni kell az összhangot egymás között - mondta Antal Dorina.

Ezen a viadalon 14 versenyszámot bonyolítottak le, a kezdő versenyzők is rajthoz állhattak.

- Nagyon szeretek Kaposváron versenyezni, nagyon szeretem a pályát és jó itt minden, nagy a hely, mindenki barátságos, a ló is szeret idejönni - mondta Marx Eszter a Mohácsi Torna Egylettől.

A kaposvári erőpróbán jól helytálltak a somogyiak. A Lovasakadémia SC válogatott sportolónője, Szabó Anita egy első és egy harmadik, Ivány Abigél egy második helyezést, Csajaghy László egy második, míg Kiss Szabolcs egy harmadik helyezést szerzett. A Taszári Vital LSC lovasa, Vincze Csenge egy első és három harmadik, a Zselic Farm Kft versenyzője, Horváth Dóra Anna egy első és egy második helyezést könyvelhetett el. A párosok legközelebb február 19. és 20. között mérethetik meg magukat a Pannon Lovasakadémián.

Címkék: Antal Dorina, Szarka Ferenc, lovassport, Lovasakadémia, Somogy megye