A kaposváriak a négy januári vereség után előbb hazai pályán legyőzték a Szolnokot, majd idegenben az Újbudát, így megszerezték a középszakasz második helyét. A csapat ezzel – csakúgy, mint egy évvel ezelőtt – jogot nyert arra, hogy osztályozót játszhasson az élvonalba kerülésért. Az ellenfél az a Békéscsaba lesz, amely évek óta tagja az Extraligának. A békésiek keretében több rutinos játékos található, a szezon közben pedig egy amerikai feladóval is erősítettek.

Halász Márta vezetőedző szerint nem lesz könnyű dolguk, a Békéscsaba egy stabil csapat. A nyitásfogadásuk és a centereik blokkja talán a gyenge pont. Ezzel lehetne több pontot szerezni.

A kaposvári csapat formája egyre jobb, így a fiatal játékosok a hétvégén megpróbálkoznak a bravúrral. A lányok jól tudják: egy extraligás csapat komolyabb játékerőt képvisel, mint az elmúlt hónapokban megszokott NB I-es együttesek.

Az első mérkőzést pénteken 18 órától játsszák Békéscsabán, a visszavágót pedig vasárnap 16 órától a kaposvári városi sportcsarnokban. Ha mindkét együttes egy-egy meccset nyer, a szettarány dönti el, melyikül folytathatja az Extraliga rájátszásában.

A mérkőzés Élőképes közvetítéséért kattintson a képre!

élőképesröpi.jpg

Címkék: feljutás, BITT, Békéscsaba, extraliga, röplabda, sport, Kaposvár