Tóth Patrícia az 52 kg-os, Kárpáti Emese pedig a +78 kg-os súlycsoportban lett első a budapesti felnőtt Magyar Köztársaság Kupán. Pedig még csak ifjúsági korúak. Emese 15, Patrícia 16 éves. A csapat harmadik tagja, Gyöngyi Bettina. Ő szintén az 52 kg-osok között versenyzett, és Tóth Patrícia mögött az előkelő második helyen végzett. Mindkét kaposvári begyűjtött egy nagy skalpot, legyőzték ugyanis az ifjúsági olimpián ezüstérmes riválisukat.

- Az első meccsen a Gyöngyi Bettinával mentem, ő is itt judozik és vele elég szoros meccset mentem, 5 perc, nagyon nehezen tudtam nyerni, a második meccsen mentem azzal a lánnyal, aki második lett az ifjúsági olimpián, őt ipponnal vertem meg és az utolsó meccsen egy tatabányai lánnyal mentem, ő is erős volt, de őt is sikerült legyőzni - mondta el Tóth Patrícia.

Emese még csak két éve cselgáncsozik, nehézsúlyban most nem volt nála jobb.

- Meglepően jól sikerült, nem számítottam, hogy első leszek, az ellenfelek tapasztaltabbak voltak sokkal. Ebben az évben nem tűztem ki nagy célt, mivel technikailag el vagyok maradva a többiektől még, idén szeretnék fejlődni és amin elindulok, azért szeretnék jól teljesíteni - mondta Kárpáti Emese.

A Kaposvári Sportiskola judósai kellemes meglepetést okoztak az edzőknek, most először hódították el a Magyar Köztársaság Kupa összetett első helyét és a vele járó serleget.

- Junior és felnőtt korú versenyző viszonylag kevés van a női mezőnyben, tehát a 15-16 éves lányok a legfiatalabbak voltak a mezőnyben, de nem rendkívüli dolog, hogy ifjúsági korú lány jó heléyezést ér el felnőtt mezőnyben a mi sportágunkban - mondta Böröcz Zsolt a Kaposvári Sportiskola vezetőedzője.

A lányok most a hétvégi ifjúsági magyar bajnokságra készülnek, aztán következnek az Európa-kupák, ahol az Európa- és világbajnokságra, valamint az európai ifjúsági olimpiára szerezhetnek kvalifikációt.

Címkék: júdo, Tóth Patrícia, Böröcz Zsolt, Kárpáti Emese, KASI, sport