– A vasárnapi bejelentés után átbeszéltük az elmúlt időszak történéseit Fekete Ádámmal - nyilatkozta a klub ügyvezetője, Monok Tibor. – Nem szerettem volna, hogy a hétvégén történtek hatása miatt hozzon olyan döntést, amelyet később megbánt volna. Az egyeztetések után, illetve amiatt, hogy a csapat továbbra is teljes mellszélességgel kiállt mellette, végül Fekete Ádám megváltoztatta korábbi döntését,és a bajnokság végéig továbbra is vezetőedző marad.

A csapat a remek januári kezdés után több fontos mérkőzést elvesztett hazai pályán, így egyre távolabb került a legjobb nyolctól.

– Igaz, hogy felcsillant a legjobb nyolc közé kerülés lehetősége, ám tudni kell, hogy összességében ez nem volt reális elvárás a csapattal szemben. Annak ellenére, hogy már csak matematikai esély van a felsőházi rájátszásra, a következő mérkőzéseken is becsülettel helyt kell állni - tette hozzá a klubvezető.
Fekete Ádám néhány mondatban összegezte az elmúlt időszak történéseit.

- Nem titok, hogy évek óta igen nehéz körülmények között dolgozunk – nyilatkozta a kaposvári szakember. - A problémák azonban most már olyan szinten jelentkeznek, ami mindennapi stresszt és ingerlékenységet okoz. Ez a tanári munkámra, a csapat melletti szakmai munkára és persze a családi életem rovására is megy. Ezen mindenképp változtatni szeretnék. Soós Gábor csapatkapitánnyal és a családdal is egyeztettem, és végül úgy határoztam, hogy a bajnokság végéig még maradok.

A KKK vasárnap a bajnok Zalaegerszeg otthonában folytatja bajnoki szereplését.

Címkék: lemondott, Fekete Ádám, vezetőedző, KKK, kosárlabda, sport