A már hagyományos téli küzdelemsorozatra sok csapat jelentkezett: 11 intézmény 35 sportcsoportjának tagjai rúgták a labdát. A szép számú résztvevőnek köszönhetően a döntők előtt selejtezőket is rendeztek a kaposvári II. Rákóczi Ferenc Tagiskola tornatermében.

- A testnevelőkkel is sikerült elérnünk azt, hogy ezeken a mérkőzéseken minden gyerek szerepel. 16 fős csapatok vannak, és el is hozzák a fiatalokat a testnevelők, és pályára is lépnek. Nem az eredmény a legfontosabb, hanem a játék. Ráadásul a sportszerűség is működik, ezt külön köszönöm a szülőknek - mondta Kulcsár Attila.

A tapasztalatok szerint egyre több testnevelő kapcsolódik be a rendszerbe; olyanok is, akik a saját iskolájukban nem a labdarúgásra szakosodtak. Így például az asztalitenisz-berkekből ismert Okos Balázs is.

- Nagyon fontos, mivel szintén mozgásról van szó. Az iskolánkban sokan űzik ezt a sportot, fiúk is, lányok is, három csoportban. Versenyeink is vannak, és ebben is szeretnénk helytállni - mondta Okos Balázs testnevelő-edző.

A legkisebbek között a több éve ezüstérmes Gyakorló ovi szerezte meg a végső győzelmet. Az első korcsoport 12 csapata közül végül a dombóváriak örülhettek a diadalnak. Ezek után következett a II. korcsoport döntője, a legjobb négy együttes részvételével.

- A csapatunk egész jó, én szeretem a focit, mert egy jó taktikai és csapatjáték - mesélte Geriházi Ádám.

A kaposvári körzet téli tornáját ebben a korcsoportban végül a Berzsenyi Tagiskola csapata nyerte meg a Honvéd utcaiak és a Gyakorló előtt. A házigazda Rákóczinak ezúttal a negyedik hely jutott. A tavasszal a kisebbek FIFA-rendszerű Fesztiválon vesznek részt szabadtéren. A  nagyobbak pedig a hagyományos tornáról, összesített eredményeik alapján juthatnak a megyei döntőre, onnan pedig az Országos Tanévzáró Fesztiválra.

Címkék: gyerekfoci, Kulcsár Attila, Berzsenyi, labdarúgás, sport, Rákóczi