Jelentős célokat fogalmaztak meg a Fener vezetői a szezon előtt, hiszen kijelentették, hogy a csapatnak a legjobb négy közé kell kerülnie a Bajnokok Ligájában, és meg kell védenie a címét a török bajnokságban. Ehhez mérten igazoltak, hiszen szerződtették a kubai Leonel Marshallt, valamint az Ivan Miljkovic, Andrija Geric szerb olimpiai bajnok duót. Az eredmények azonban - különböző okok miatt - nem jöttek, így végül január utolsó napján kenyértörésre került sor.

„Kulturáltan váltunk el egymástól, anyagilag korrekten megegyeztünk – kezdte a hunvolley.blog-nak adott exkluzív nyilatkozatát néhány órával az események után Demeter György. – Reálisan kell nézni a helyzetet. Óriási anyagi befektetés volt a szezon előtt a klub részéről a keret megerősítése, de nem ment jól a csapatnak. Nagyok voltak a célok, ezek nem teljesültek, változás kellett, és a legolcsóbb megoldást választották, elküldték az edzőt. A legfőbb probléma az volt, hogy egymáshoz nem illő játékosokból alakult meg a keret az idény előtt. Akármit csináltunk, nem sikerült közös nevezőre hoznunk őket.”

A magyar edző természetesen jó érzésekkel, felejthetetlen sikerekkel int búcsút Isztambulnak. Három és fél év alatt négy kupát nyert a Fenerbahcéval, hiszen rögtön az első szezonban bajnok és kupagyőztes lett, ráadásul úgy, hogy azelőtt az egyesület férfi röplabdázói soha nem nyertek aranyérmet egyik sorozatban sem. A második idényben ezüstérmes lett a csapat a bajnokságban, harmadik nekifutásra pedig előbb a Balkán Kupában, majd a bajnokságban szerzett aranyérmet.

Az még egyelőre kérdéses, hogy ebben a szezonban még láthatjuk-e Demeter Györgyöt a kispadon, vagy a következő hónapokat pihenéssel tölti. A jól értesültek ilyenkor persze mindig elkezdenek a szakemer legnagyobb hazai sikereinek színhelyéről, Kaposvárról suttogni, hiszen nem titok, hogy többen vannak, akik szeretnék ismét a somogyi bajnokcsapat élén látni a rendkívül népszerű és közkedvelt Mestert!

Demeter György a török röplabdasport legeredményesebb edzője, még senki nem nyert rajta kívül szakvezetőként négy bajnoki aranyérmet az eurázsiai országban. A mester a magyar röplabdában is a legeredményesebb, hiszen összesen 13 bajnoki aranyat nyert, ebből 11-et edzőként!

Játékosként: 1983 (Kecskemét), 1992 (Kaposvár)

Edzőként: 1993, 1994, 1997, 1999, 2000, 2001 (Kaposvár), 2004, 2005 (Erdemirspor Eregli, török), 2006 (Vegyész RC-Kazincbarcika), 2008, 2010 (Fenerbahce, török)

(hunvolley.blog.hu)

Címkék: Fenerbachce, Törökország, Demeter György, röplabda, Kaposvár, sport