Nagy vehemenciával, tűzzel készültek egész héten Szepesi Ivették a SYMA Váci NKSE elleni mérkőzésre. A "cápalányok" fogadkoztak, hogy a lehető legnagyobb erőbedobással, csak is a győzelem elfogadható a soros összecsapáson, így akár optimistán is várhattuk a kezdést. Az SKC keretében nem történt nagyobb változás a korábbiakhoz képest: bár a tervek szerint Bognár Adrienn ezúttal már helyet kapott volna a a tizenhatos listán, ám irányítónk nem szeretett volna kapkodni, így várhatóan a következő, érdi találkozón léphet pályára, ha minden a gondoltok szerint alakul. Bognár Adrienn mellett Varga Nikolett sem volt bevethető állapotban, fiatal játékosunk betegséggel küzd, ám ennek ellenére az ifjúsági mérkőzésen a kispadon helyet foglalt, ugyanakkor pályára nem lépett azon megmérettetésen sem.

A kezdésre megteltek a lelátók, a hazai szép számú érdeklődőkön kívül meglepően nagy létszámú szurkolósereg érkezett Vácról, s mindkét tábor fantasztikus hangulatot varázsolt. A teltházas publikum az elején elkönyvelhette, hogy a vendégek villámrajtot vettek, s egyszer sem adták ki kezükből a vezetést. Kirsner Erika, majd Gróz Kitti hétméteresből szerzett találataira Karoline Helena de Souza válaszolt, majd a folytatásban folyamatos hízásnak indult a különbség. A látogatók remekül használták ki a felmerülő siófoki hibákat, történt ugyanis, hogy a mieink meglehetősen sok hibát követtek el védekezésben, s ez nagyban befolyásolta az eredmény alakulását is.

Imre Vilmos a játékrész közepén időkérésre szánta el magát, ám ez sem segített sokat. Lányaink továbbra is nagy számú hibával kézilabdáztak, míg a Pest megyeiek könyörtelenül, nagy százalékban használták ki mindezeket. Ebből kifolyólag a szünetben hétgólos váci vezetést könyvelhettünk el.

A fordulás után Soós Viktória találatával (13 - 21) folytatódott a mérkőzés, majd egy ötperces góltalansági időszak következett. Ezt követően csapatunk játéka feljavult az első játékrészben látottakhoz képest, s külön megemlíthetjük, hogy a védekezés is kellő szintre került. Ebből adódóan Szalai Babették nem egyszer megközelítették a vendégeket (53. perc: 22 - 28), ám nagyon szorossá nem sikerült tenni az állást, így Temes Bernadették valamennyi pontot elvitték Siófokról, ami viszont apró örömet jelenthet, hogy együttesünknek legalább a második felvonást sikerült megnyernie...

- Az első félidei gyenge védekezésünk miatt veszítettünk - mondta Imre Vilmos. - A második játékrészre feljavultunk, de ez csak az eredmény szépítésére volt elegendő - fűzte hozzá szakmai igazgatónk, aki egy riporteri kérdésre válaszolva elmondta, hogy ha a következő találkozón nem sikerül nyerni az ÉTV-Érdi VSE otthonában, akkor vélhetően az SKC elbúcsúzhat a kitűzött céltól, ami ugyebár az 5-8-ba való kerülés.

- Nagyszerű volt, hogy szurkolóink mindvégig biztatták a csapatot, ezzel együtt is végig, magabiztosan vezetve sikerült nyernünk - értékelt Németh András. - Összességében nézve azt kaptam a mérkőzéstől, ami előzetesen vártam - tette hozzá a váciak mestere.

NBI, Alapszakasz, 16. forduló

Siófok KC - SYMA Váci NKSE 26 - 32 ( 13 - 20 )

Forrás: siofokkc.hu

Címkék: Vác, kézilabda, Siófok, sport