úszas

A városi döntők dobogósai mérték össze tudásukat a kaposvári uszodában. Az elsőtől a hatodik korcsoportig 18 versenyszámban küzdöttek a fiatalok. Stier Lilla a VI. korcsoportosok között bizonyíthatott.

- 100 háton, 100 mellen és a 4x50 méteres gyorsváltóban indulok, remélem, megnyerem mindegyiket és továbbjutok az országos bajnokságra - tette hozzá Stier Lilla.

Lilla végül három aranyérmet is bezsebelt. A kodályos Tomozi Zsófia a városi diákolimpián minden számban győzött, amiben elindult, a megyei fináléra is hasonló célokkal érkezett.

- A IV/A korcsoportban a versenyzők között, 100 háton és 100 gyorson, igazán nincsenek ellenfeleim most itt, de azért bele kell adni mindent - mondta el Tomozi Zsófia.

Zsófi végül háton és gyorson is első lett. A II. korcsoportban úszó Lengyeltóti Bence a 4x50 méteres gyorsváltó tagjaként ugrott először vízbe. 50 háton ezüst-, 50 gyorson pedig aranyérmet nyert a Berzsenyi tehetsége. A VI. korcsoportban versenyző Sajgó Lariont mellen és pillangón is nagy esélyesnek tartották. Larion a 100 méteres mellúszásban első, pillangón pedig a harmadik helyet szerezte meg. A megyei finálé aranyérmes egyéni versenyzői és váltói már készülhetnek is a tavaszi országos döntőkre. A legkisebbek Székesfehérváron, a többiek Hódmezővásárhelyen bizonyíthatnak.


Címkék: megyei diákolimpiai döntő, városi fürdő, aranyérem, úszás, sport, Kaposvár