Ősz óta ismerkednek a kosárlabdázás alapjaival a gyerekek. Ők még csak első-második osztályosok, játékos feladatokat végeznek. A Monok Kosársuli már 11. éve karolja fel a legkisebbeket.

- A célok megmaradtak, a szabadidősportot próbáljuk erősíteni és a kosárlabdának nagyobb bázist teremteni, egyre kevesebb gyerek kosárlabdázik Kaposváron, ezt a hiányt próbáljuk betömni ezzel a kosársulival és ez alapján dolgozunk, alacsonyabb korosztályokban fiúk-lányok vegyesen, a nagyobb korosztályokban csak fiúk - mondta Monok Tibor edző.

Az ügyesebbeket később a Kaposvári Sportiskolába irányítja a vezetőedző. Botond testvérei is például a kosársuliban kezdték és ma már a KASI-ban játszanak.

- A testvéreimnél megkedveltem a kosárlabdát és apukám úgy döntött, hogy idejövök kosarazni. Szoktunk ziccert, dobálni, versenyezni, játszani az edzés végén - mesélte Fülöp Botond.

A gyűrűbe még nehezen találnak be a gyerekek, de néha azért már van sikerélményük. A lényeg ebben a korban, hogy megszeressék a játékot. A magabiztosság már fél siker, de ha még kitartó is a gyerek, biztosan lesz kosárlabda utánpótlás bázis Kaposváron.

Címkék: Monok Tibor, Fülöp Botond, kosársuli, kosárlabda, sport