Ünnepélyes keretek között, öt évre szóló megállapodást kötött szerdán a Kaposvári Egyetem és a BITT Kaposvári Női Röplabda Club.

- Az egyetemnek nagyon fontos a minőségi sport, egyik részről nagyon sok sportoló az egyetemre jár közülük is már, másik részről az egyetem azt tudja vállalni, hogy olyan szerződést köt az egyesülettel, hogy 5 év alatt lesznek olyan hallgatók, akik két tanévben, szemeszterben nagyon jó eredményt érnek el, így lehetőséget nyitunk nekik a költségtérítéses formából az államilag finanszírozott formába való átkerülésre, mellette a szerződésben megnyitjuk azt a lehetőséget, hogy kollégiumi férőhelyeink, ha vannak, ezt rendelkezésre bocsátjuk a sportegyesület részére - mondta el prof. dr. Szávai Ferenc rektor.

Az egyetem ezeken túl az idegenbeli meccseikre is eljuttatja a csapatot. Az együttműködés hatalmas lépés a klub életében. A BITT egyetemi csapatot is alakítana.

- Mindenképp a köszöneté az első szó, hiszen az, hogy az egyetem átvállalja a csapat utaztatását, ráadásul egy hosszabb időszakra, 5 évre, ez az egyesület számára nagyon fontos, hiszen nagy összegeket emészt ez fel minden évben, de legalább ennyire fontosnak tartom azt is, hogy segítik a játékosaink egyetemi tanulmányait, ha kell, akkor egyéni tanrenddel, ha kell, ösztöndíjjal - mondta el Orosz Ferenc a BITT KNRC elnöke.

A BITT vezetői a röplabda mellett fontosnak tartják, hogy a lányok a tanulást is komolyan vegyék.

- Mindig is ez volt az elsőszámú célkitűzés, csak röplabdából nem lehetne megélni, illetve nagyon minimális az a rétege a női mezőnynek, akik ebből tudnak csak megélni, úgyhogy most is az a cél, hogy minél több gyerek tanuljon és minél több gyerek a tanulás mellett tudjon elég magas fokon röplabdázni, úgyhogy nagyon örülök a megállapodásnak, már van megállapodás a Munkácsy Gimnáziummal, onnan is sok gyereket kapunk és szeretném, ha minél többen érkeznének ide az egyetemre továbbtanulni - mondta Halász Márta vezetőedző.

Kondor Tímea, a BITT egykori játékosa tavaly a Kaposvári Egyetemen szerzett diplomát - ő volt az első, aki a Munkácsy sportosztályának elvégzése után ebben az intézményben fejezte be felsőfokú tanulmányait. A BITT játékosai közül jelenleg ketten járnak a kaposvári campusra. Kondor Gabriella a gazdaságtudományi kar, Pintér Zsanett pedig a pedagógiai kar másodéves hallgatója.

- Nappalira járok ez hétfő, kedd, szerdán jelent tanórát és egyéni tanrendet kell kérnem azokból a tantárgyakból, amikor edzés van, de a tanárok teljesen megértik és támogatnak ebben- mesélte Pintér Zsanett.

Zsanett azt mondja: könnyen összeegyeztethető a sport és a tanulás a Kaposvári Egyetemen. A klub vezetői ezért abban bíznak, hogy évről évre egyre több lány tanul majd itt tovább, miközben a BITT csapatában üti a labdát.

Címkék: Orosz Ferenc, Pintér Zsanett, Szávai Ferenc, együttműködés, Halász Márta, megállapodás, BITT, egyetem, röplabda, Kaposvár, sport