lányfoci

Az A csoport mérkőzései nagy küzdelmeket hoztak, egyik meccsen sem adták könnyen a pontokat. Az előzetesen a torna esélyesei között számon tartott Eötvös a Toldi és a Nagybajom ellen is ikszelt, és csak a Táncsics ellen aratott győzelmével jutott az elődöntőbe. A B csoportban a Kaposvári Egyetem és a fonyódi Mátyás Gimnázium viszonylag könnyedén jutott tovább. A két csapat képeinken látható rangadója 1-1-es döntetlennel ért véget.

- Ahhoz képest, hogy fél éve álltunk össze, elég jó a csapatunk. Vannak kemény ellenfelek, főleg a Fonyód, de van egy döntetlenünk és egy nyerésünk - mondta Bizse Viktória.

- A színvonal nagyon tetszik, nagyon vártuk a tornát. Tavaly nyertünk, és szeretnénk megismételni ezt az eredményt. És várjuk, hogy jövőre is meghívjanak minket - mondta Mátyás Noémi.

A fonyódi lányok már évek óta kitartóan rúgják a labdát.

- Igazából öt éve alakult a csapat, heti két edzés van. Kétszer is kijutottunk az országos döntőre, van egy 8. és egy 15. helyünk, és nagyon jó a csapatunk - tette hozzá Mátyás Noémi.

Az első elődöntőben az Eötvös simán verte az egyetemi együttest. A másik ágon izgalmas csata végén győzött a Táncsics 3-2-re a fonyódiak ellen. A döntő a várakozásnak megfelelően hatalmas csatát hozott, és a mérkőzés igazi népszerűsítése volt a női labdarúgásnak. A találkozó elején Bogyai Alexandra góljaival elhúzott a Eötvös. A Táncsics a legnagyobb helyzeteket is elpuskázta, így végül el kellett könyvelnie a 3-2-es vereséget.  Deák Zsuzsanna tanítványai ezzel elhódították az első helyet.

Címkék: Mátyás Noémi, Szenna, Sportcsarnok, foci