Az újonc szolnokiak nagy meglepetésre jutottak be a felsőházba. A siker fő oka a remek hazai szereplés volt: a Tisza-partiak otthonában a Miskolcot és a Kaposvárt kivéve mindenki kikapott az alapszakaszban. Az előzmények ismeretében a BITT játékosai jól tudták, hogy most is nehéz összecsapás vár rájuk. Az első és a második szettben még a pénteki rossz formáját mutatta a csapat. A hazaiak tették a dolgukat a pályán, és előbb 25:20, majd 25:18 arányban nyertek, így már 2-0-ra vezettek. A somogyiak ezután lendültek igazán játékba, és magabiztosan hozták a következő két játszmát. A BITT előbb 18, majd 19 pontot engedélyezett elelnfelének, vagyis az ötödik szettre maradt a döntés.

A záró játékrészt ugyan jól kezdték Pálfyék, de aztán fordított a Szolnok, és a kaposváriak ezután már csak futottak az eredmény után. A házigazda 15:11 arányban nyerte a játszmát, és ezzel 3:2-re a mérkőzést.

A BITT két vereséggel zárta a középszakasz első körét, a Miskolc viszont mindkét meccsét hozta, így Halász Márta tanítványai nehéz helyzetbe kerültek. Sok múlik az előttünk álló hétvégén: pénteken a borsodi megyeszékhelyen, vasárnap 16 órától pedig Kaposváron csap össze egymással a két csapat.

Címkék: kikaptak, Miskolc, Szolnok, BITT, röplabda, sport