Új pályacsúcsot gurítva hódította el a bajnoki címet a Közutasok Kaposvári TK NB I-es férfi tekecsapata. A fiatal somogyi együttes öt fordulóval a vége előtt legnagyobb riválisát, a Répcelakot győzte le 6:2 arányban. Az együttes ezzel kiérdemelte, hogy a következő évadban a legmagasabb osztályban, a Szuper Ligában szerepelhessen.

Három év közös munka után távozott Mészáros Péter a BITT Kaposvár NB I-es női röplabda csapatának kispadjáról. Mészáros utóda az egykori válogatott játékos, Halász Márta lett, aki korábban már sikerrel dolgozott a kaposvári együttessel.

Kecskeméten szerezte meg története 12. magyar bajnoki címét Kaposvár férfi röplabdacsapata. A címvédő somogyiak a döntő negyedik mérkőzésén 3-1-re győztek a Kalo-Méh Kecskemét otthonában, így ugyanebben az arányban megnyerték a párharcot.

Felnőtt magyar bajnoki címet szerzett Borsos Dávid. A Kaposvári Nehézatlétikai SE birkózója az országos bajnokságon három győzelemmel szerezte meg az első helyezést. A 20 esztendős sportoló az 55 kg-os súlycsoportban lépett szőnyegre, és pályafutása legnagyobb sikerét érte el.

Edzőt váltott a kaposvári férfi röplabda csapat is. A bajnok és kupagyőztes együttes vezetése nem hosszabbította meg Zarka Péter vezetőedző lejáró szerződését. Eldőlt: a következő szezonban Kántor Sándor irányítja a szakmai munkát.

Geiger András német bajnoki címet szerzett. A kaposvári nevelésű röplabdázó öt éven át légióskodott Németországban, és a Bajnokok Ligája-résztvevő Friedrichshafen gárdájával hódította el az első helyezést.

Tovább folytatta nagyszerű sorozatát a kaposvári férfi röplabdázás: az 1. MCM-Diamant az Országos Ifjúsági Kupáról térhetett haza aranyéremmel! A somogyiak a békéscsabai döntőben magabiztosan, 3-0-ra győztek a Kecskemét ellen. A Diamant teljes sikerrel zárta a szezont: a felnőtt csapat magyar bajnok és kupagyőztes lett, az NB II-es juniorok szintén az első helyen végeztek, és emellett a junior, az ifjúsági és a serdülő magyar bajnokságot is megnyerték Varga Péter tehetséges tanítványai.

Világkupát nyert Sáfrán Mihály! A Kaposvári Vízügyi SC válogatott kenusa a Szegeden megrendezett viadalon öccsével, Sáfrán Mátyással magabiztosan nyerte meg a kenu kettesek ezer méteres számát.

32 ponttal a 12. helyen fejezte be a pontvadászatot a Rákóczi élvonalbeli labdarúgó csapata. A zöld-fehérek Pápán fejezték be a szezont, az utolsó fordulóban 3-1-es vereségets szenvedtek.

Prukner László elfogadta a Ferencváros ajánlatát, így távozott a Kaposvári Rákóczi kispadjáról. A szakember 180 NB I-es mérkőzésen ült a Rákóczi kispadján. Irányítása alatt többször is klubtörténeti rekordot ért el az együttes.

Prukner távozása után hamar eldőlt: Sisa Tibor lesz a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. A salgótarjáni születésű tréner több magyar klubcsapattal és az U19-es válogatottal is szép sikereket ért el.

Csodát tettek a siófoki futballisták. A Balaton-parti csapat tagjai az őszi szezon végén még hétpontos hátrányban voltak a Gyirmót mögött, a tavasz végén aztán már a bajnoki címet és a feljutást ünnepelhették.

Nagyszerűen teljesítettek a Bárczi DSE sportolói az értelmileg sérült úszók Európa-bajnokságán. Az olaszországi viadalon a kaposváriak közül Tapolczai Viktória 7 arany- és 3 ezüst-, Széchenyi András 6 arany- és 3 ezüst-, Csoszor Gábor pedig 6 bronzérmet szerzett.

Nagy sikert aratott az első kaposvári látványtánc Európa-bajnokság. A háromnapos viadal közönsége több száz gyakorlatot láthatott, és az erős nemzetközi mezőnyben a somogyiak is megállták a helyüket. Az öt kaposvári formáció tagjai többször is a dobogó tetejére állhattak.

 

 

Címkék: visszatekintés, sport