- 2011-ben szerettünk volna valami újat, valami olyat, ami a szórakozásról szól, az embereknek szól, ahol gyerekek, szülők részt vehetnek és együtt tölthetnek egy fél napot - mondta el Gelencsér Attila a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

A somogyi megyehét keretében idén először megrendezett Jeges Sokadalom többszáz kicsit és nagyot csábított a kaposvári jégcsarnokba. A színes programokat a speciális műkorcsolya Európa-bajnokság aranyérmes kaposvári sportolója, Papp Norbert nyitotta meg ezzel a kűrrel. Aztán ingyenes közönségkorcsolyára vártak mindenkit.

Volt, aki most először húzott korit. A kezdőknek szakemberek segítettek. Egészen kicsik is jégre mentek, de a szebbkorúak is vidáman csúszkáltak.

Az igazi móka csak ezután következett. A játékos sportvetélkedőn 12 csapat mérette meg magát. Hét somogyi városból és Kaposvár öt általános iskolájából érkeztek az együttesek.

A vetélkedőt végül a kaposvári Berzsenyi iskola nyerte meg a Zrínyi iskola és a balatonföldvári csapat előtt. A remek hangulatú nap közönségkorcsolyázással ért véget és már biztos: jövőre is lesz Kaposváron Jeges Sokadalom.

Címkék: Jeges Sokadalom, vetélkedő, sport