A monori versenyen elsőként a harmadik korcsoportosok léptek szőnyegre, és a 12 esztendős Kajtán Olivér is szerencsét próbált a népes mezőnyben.

- Tizenheten voltunk, négy meccsem volt. Az első egy csapattársam ellen, aztán egy pesti ellenfelemet győztem le technikai tussal. Az elődöntőben egy gyöngyösit, a döntőben egy kiskőrösit vertem meg két menetben, pontozással - mondta Kajtán Olivér.

A második aranyéremről a 69 kg-ban birkózó Horváth Barnabás gondoskodott.

- Be volt tervezve. A nehezebb ágat fogtam ki, az első két meccsemet pont-győzelemmel, a másik kettőt pedig pont-győzelemmel nyertem. Összevetve idén nyertem két diákolimpiát, több nemzetközi versenyen is részt vehettem, ott is voltak sikereim. Jól zártam ezt az évet, úgy gondolom - mondta Horváth Barnabás.

A Kaposvári Sportiskola birkózói azzal a céllal érkeztek a versenyre, hogy az első két rangsorversenyen elért eredményeket megismételjék. Ez sikerült nekik, ráadásul a budapesti és a szigetvári viadalhoz hasonlóan a diákolimpián is a Kasi volt az egyetlen egyesület, amely egynél több győzelmet aratott! A negyedik korcsoportosok között Bak Barnabás és Cserpán László egyaránt a hetedik helyen fejezte be a küzdelmet.

Címkék: Horváth Barnabás, Kajtán Olivér, birkózás, sport