Az alapszakasz utolsó fordulójának immár tét nélküli mérkőzésén nehezen melegedett játékba a kaposvári együttes. A találkozó elején jobban ment a lelkes fővárosiaknak, akik gyorsan megléptek öt ponttal. A házigazda ekkor eszmélt, és szinte pillanatok alatt egyenlített. A folytatásban is egy picivel a Palota járt előrébb, a hajrában aztán már az történt a pályán, amit a BITT játékosai akartak. A hazaiak 19:19-nél befogták ellenfelüket, Balajcza bombája pedig kialakította a 25:21-es végeredményt.

A térfélcsere után a nemes egyszerűséggel állva hagyta a Palotát. Balajcza remek nyitásai adták meg az alaphangot a pontos támadásokhoz. Ezekben a percekben arra is maradt erő, hogy a csapat színezze a játékot. Szombathelyi Szandra ponterős volt, de a többiek is hozzátették a részüket a magabiztos sikerhez. A lányok egy pillanatra sem engedtek ki, és 25:9-re nyertek. A harmadik játékrészben Kondor Gabriella, Császár és Győrbíró is lehetőséget kapott a kaposvári együttesben. A második technikai szünetben már hét pont volt a Palota előnye, aztán 10:18 is állt a táblán. A somogyi lányok azonban nem adták fel, és nagyot küzdve sikerült ledolgozni tetemes hátrányukat.

- Az elején nagyon látszott, hogy a lányok már karácsonyi hangulatban vannak, aztán sikerült összeállnunk, és végül hoztuk a kötelezőt. A második szettben látszott a nagy különbség a két csapat között, ők sokat hibáztak, nálunk pedig mindenki játéklehetőséget kapott. Horváth Petra ma pihent, mert ő az egész ősszel sokat nyújtott, ez most szünet volt neki - mondta Halász Márta, vezetőedző.

A cserejátékosok ezúttal is bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Császár Alexandra azt is elárulta, mi volt a titka a harmadik szettnek.

- Az, hogy minket, cseréket mindenki biztatott kívülről, és anagy hátrány ellenére is el tudtuk hinni, hogy nyerhetünk - mesélte Császár Alexandra.

A BITT a második helyen fejezte be az alapszakaszt, és a fiatal csapat ezen az őszön is megmutatta, hogy tehetséges, lelkes játékosok alkotják. Az év végi pihenő után következhetnek a középszakasz izgalmai!  

Címkék: Császár Alexandra, Halász Márta, BITT, röplabda, Kaposvár, sport