A fiúk a 16 közé jutásért egy belga középcsapat ellen küzdhetnek majd, és hazai pályán egyértelmű cél a győzelem. Hogy Kántor Sándor pályára lép-e, az csak a szerda délelőtti edzés után dől el.

Újabb nemzetközi párharc előtt állnak a kaposvári férfi röplabdázók. A Fino együttese november második felében még a CEV-kupában szerepelt egy lengyel sztárcsapat ellen, a kiesés után pedig átkerült a Challenge Kupába. A fiúk a 16 közé jutásért a belga Prefaxis Menen ellen lépnek pályára. Kántor Sándor vezetőedző egykori kiváló válogatott játékosok, Börcsök Csaba és Magyar Zoltán segítségével szerzett információkat az ellenfélről.

- Van skót, angol játékosuk is, a középmezőnyben helyezkednek el. Érdekes szisztémát játszanak, a feladót próbálják meg eldugni, és a hátsó mezőnyben is mást játszanak, mint ami máshol megszokott - magyarázza Kántor Sándor, a Fino Kaposvár vezetőedzője. - Én azt mondom, ne ezzel foglalkozzunk, hanem a mi játékunkkal. Én azt szeretném, ha a mi alapjátékunk visszakerülne abba a kerékvágásba, mint amikor elkezdtük a bajnokságot.

A fiatal kaposvári csapat tagjai ugyancsak nagy érdeklődéssel várják az ismeretlen ellenfelet.

- Szerintem érdekes lesz, meg szeretnénk itthon verni őket, és a továbbjutás a cél. Közepes szintű belga csapat, reális esélyünk lehet arra, hogy itthon megverjük őket, idegenben pedig kiharcoljuk a továbbjutást - tette hozzá Szabó Alpár.

A múlt hét igazi szenzációja volt, hogy Kántor Sándor pályára lépett a csapat ausztriai Közép-európai Liga mérkőzésén.

- Érdekesen hozta a sors, megbetegedett Hoboth, Bagiccsal és Gergyével kezdtünk, de nem ment a játék. Ezután beálltam, és végül végigjátszottam, a mérkőzést. A tegnapi és a mai edzés alapján a legjobban felkészült játékosok lépnek a pályára, ebben lehet, hogy bent leszek, lehet, hogy nem - tette hozzá Kántor.

A csapat jó hangulatban, sérülés-mentesen készül az összecsapásra.

- A forma javuló tendenciát mutat, főleg, mert hazai pályán játszunk, és itthon mindig jobbak vagyunk - mondta Szabó. - A hangulatra eddig sem lehetett panasz, meglátjuk, most milyen lesz a pályán.

A párharc első mérkőzése szerdán 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban. A visszavágót jövő kedden játsszák a belgák otthonában.

Címkék: Kántor, Fino, röplabda, sport