A fesztivál keretén belül rendezték a snowboardosok népszerű magasugró versenyét, az Ollie jam-et, ahol három kaposvári sportoló is elindult. Dibusz István a szeniorok között nem talált legyőzőre.


Ez volt a Budapest Fridge Fesztivál fénypontja.

A világ legmenőbb riderei mérték össze ügyességüket a szuperdöntőben. Egy óriási, tíz emelet magas rámpáról ugrattak. A nagydöntők előtt rendezték az Ollie Jam-et, vagyis a magasugró versenyt, ahol kaposvári snowboardosok is küzdöttek. A somogyi megyeszékhelyen a jégcsarnok mellett gyakoroltak a Team Kaposvár sportolói.

- Mindenkinek egy ugrása volt, 35 rider állt sorba, mindenki egyszerre versenyzett, aki leverte a lécet, kiesett - meséli Dibusz István.

A sportoló tavalyi muraui magyar bajnokságon aranyérmes volt, ezúttal sem talált legyőzőre a szeniorok mezőnyében. 80 cm-rel lett első, a legjobb profi egy métert ugrott. A kaposvári színeket még Egly Kíra és Szerb Mátyás képviselte.

- Kaposváron a jégkaparékon szoktunk hetente egyszer-kétszer gyakorolni, erre konkrétan nem készültünk, van itt egy korlát, amin slideolásokat és alapcsúszásokat gyakorolunk - tette hozzá Dibusz.

Az akadály itt jobb híján két vödörből és egy botból áll. Szerények a lehetőségek, de a havas sportok szerelmesei igazi fanatikusok. Bárki, aki ehhez kedvet érez és meglátja őket, nyugodtan csatlakozhat hozzájuk.

Címkék: ollie jam, snowboard, , sport