A somogyi fiúk kellemes élményekkel gazdagodtak a lengyel Rzeszow elleni CEV-kupa találkozón, így megnövekedett önbizalommal utaztak el a Humenné elleni idegenbeli Közép-európai Liga összecsapásra. Az elképzelésekből azonban ezúttal nem sok valósult meg: a nyolcadik helyen álló házigazda a vártnál is biztosabban nyerte a hatodik helyen tanyázó Kántor-legénységet.

Már az első szettben kiderült, hogy ezúttal nem sok jóra számíthatnak a vendégek. A házigazda az első technikai szünetben 8:3-ra, a másodikban pedig már 16:9-re vezetett, és a Fino a folytatásban is csak tisztes távolból követte ellenfelét. Schulcz ász-nyitása és Kaszap remek húzása csak az eredmény szépítésére volt elég, a Humenné végül Jakubov ütésével 25:20 arányban győzött.

A térfélcsere után sem változott a helyzet: a homonnai együttes kézbe vette az irányítást, és nem engedte magához igazán közel a kaposváriakat. A Fino 20:17-re még felzárkózott, de a bátortalan támadójáték és a sok hiba megpecsételte csapatunk sorsát (25:18)

A harmadik játékrész elején fej-fej mellett haladt a két együttes, az első technikai szünet után aztán megint elléptek a hazaiak. A Fino 19:10 után még felzárkózott, és főleg Csoma Krisztián volt elemében, aki ebben a szettben már a széleken támadott elsősorban. A somogyi lendület csak 20:16-ig tartott, és ezzel el is lőtte minden puskaporát Kántor Sándor legénysége. A szlovákok Rinjak ütésével biztosították be 25:19-es sikerüket, amivel 3-0-ra megnyerték a bő egyórás találkozót.

Ennél azért többre számítottunk…

A végeredmény: Humenné – Fino Kaposvár 3-0 (20, 18, 19)

Erre a linkre kattintva megnézheti online közvetítésünket a mérkőzésről.

 


Címkék: vereség, röplabda, sport