Úgy nyerte meg a budapesti első kategóriás versenyt Kotormán Ákos, hogy nála előrébb rangsorolt játékosokat is kiejtett, köztük az első kiemeltet is.
Kotormán Ákos a Kaposvári Tenisz Klub játékosa elmondta: akkor játszotta élete legjobb formáját.
- A döntő szett 6-3-ra nyertem, úgy, hogy az első szettet megnyertem 6-3-ra, utána 6-0-ra kikaptam, elfáradtam, de összeszedtem magamat a döntő szettre. - tette hozzá.

Ákos a következő héten Szegeden is remek formában játszott: a Tisza partján sem talált legyőzőre. A 12 éves kaposvári tehetségre már a korosztályos válogatott edzője is felfigyelt, így hetente egyszer Budapesten is trénigezhet a kerettagokkal. Baranyai Sándor, a Kaposvári Tenisz Klub vezetőedzője elmondta: óriási munka van Ákos előtt.
- Gondoljunk arra, hogy Fucsovics Márton, aki junior wimbledoni bajnokságot nyert, róla Taróczy azt nyilatkozta, hogy még nagyon az elején van ennek a történetnek, akkor ő még nagyon-nagyon messze van a nemzetközi sikerektől - tette hozzá.

Mindenesetre jó úton jár a fiatal teniszező, akinek a szakemberek szerint remek adottságai vannak ehhez a játékhoz. Már most 175 cm magas. Ákos szülei is válogatott sportolók voltak: édesapja, Kotormán Attila a kézilabda, édesanyja, Halász Márta pedig a röplabda sportban tette le névjegyét. Bizonyára ma már egyikük sem bánja, hogy Ákos a teniszben éri el sikereit.

Címkék: Kotormán Ákos, szett, nyert, tenisz, tehetség, kaposvári, sport