A műfüves kispályás futballtorna döntőjében drámai küzdelemben, büntetőkkel hódította el az első helyet a Gyakorló a Rákóczi iskolával szemben. A rendezvényen nyolc általános iskola vett részt, a szervezők hagyományt teremtenek a kezdeményezéssel.

Az első játéknapon a négyes csoportból a Rákóczi iskola az első helyen, a Berzsenyi másodikként jutott tovább, de becsülettel helytállt a Katolikus és a Kinizsi is. A másik ágon a Gyakorló végzett a csoport élén, a Zrínyi pedig mögötte jutott a legjobb négy közé. Ezen az ágon a Kodálynak és a Reformátusnak nem sikerült az elődöntőbe jutni. A helyosztók napján a bronzcsatában aztán a Berzsenyi volt az összeszedettebb és a koncentráltabb, így 5-2-re nyert és dobogóra állhatott. Következhetett a döntő, ahol a képeinken pirosban küzdő Gyakorló kétgólos hátrányból, lelkes szurkolótábora előtt felállt és 3-3-ra egalizálta az eredményt. A büntetők során higgadtabbnak bizonyult a házigazda és így elhódította a kupát.

- Hát én úgy gondolom, hogy nagyon jó reklámja volt ez a sportágnak, és valóban nagyon ki-ki meccset játszottunk a Rákóczival, a lelkesedésünk miatt egyenlítettünk, a büntető pedig már lutri, ma mi voltunk a szerencsésebbek - mondta Richter Sándor a Gyakorló Általános Iskola testnevelője.

A Rákóczi iskola, noha kiemelkedett a mezőnyből, és szép focit játszott, meg kellett, hogy elégedjen az ezüstéremmel.

- Hát igen, nem pontra játsszák, mi sokkal jobbak voltunk, de nem ez számít, csak a gólok, és ma büntetőkkel vesztettünk - mondta a Rákóczis Grabarics Máté.

A legjobb kapusnak a berzsenyis Szabó Mártont választották, a torna gólkirálya a Rákóczis Vajda Roland lett, aki nyolcszor talált a hálóba, a legjobb játékosnak járó különdíjat pedig a Gyakorló tanulója, Sebestyén Ákos vehette át igazgatójától, Molnár Annától, aki végig mindenben segítségére volt a szervezőknek. A résztvevők abban bíznak, hogy több hasonló jellegű tornán vehetnek majd részt.  

Címkék: Intersport, Grabarics Máté, Richter Sándor, focitorna, műfüves