Sztojan Ivkovics legénysége jól kezdte a pontvadászatot, a KKK viszont - úgy tűnik - egyre inkább formába lendül. A rangadó szombaton 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

Nagyszerű bravúrt ért el a bajnokság legutóbbi fordulójában a kaposvári együttes: Fekete Ádám és Filipovics Gordan tanítványai hazai pályán hét ponttal megverték a bajnoki címvédő ZTE-t. A fiúkra a szerény rajt után ráfért már ez a szép siker.

- Szerintem minden győzelem feldobja a társaságot, a kedvünk is jobb és az önbizalom is nőtt. Úgy készülünk, hogy egy nevesebb csapatot is le kellene már győznünk - mondja Kutasi Gergely.

A KKK két győzelemmel és négy vereséggel a 11. helyről várja a folytatást. A következő ellenfél ennél sokkal jobb mutatókkal rendelkezik: a Kecskemét öt győzelemmel és egy vereséggel az előkelő harmadik helyen tanyázik a tabellán. Az alföldiek szakmai igazgatója, Sztojan Ivkovics 2001-ben és 2004-ben tevékeny részese volt a kaposváriak magyar bajnoki címének. A népszerű sportember a helyszínen nézte végig a KKK legutóbbi két bajnoki találkozóját.

- Úgy gondolom, mindkét csapat célja egyforma: a nyolc közé jutás - hangsúlyozza Sztojan Ivkovics a Kecskemét szakmai igazgatója. - Én nem láttam semmi változást, tavaly is a külföldiek vitték a prímet, a rendszer ugyanaz. Minden csapatban van változás, nálunk is elment 7-8 ember, és jöttek az újak.

A két csapat a tavalyi évadban kétszer találkozott egymással, és mindkét alkalommal a kecskemétiek szerezték meg a győzelmet. A kaposváriak most nem titkolják: ismét bravúrra készülnek.

- Megnéztük őket videón, ők sem könnyebbek, mint a ZTE, és nem is fog hiányozni senki. A centereink lassúak, sokat kell futnunk. Akkor lehet ellenük keresnivalónk, ha 2-2-ben sikerül őket megvernünk - tette hozzá Kutasi.

A nagy érdeklődéssel várt találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban. A Kapos Televízió nézői vasárnap délután fél hattól láthatják felvételről az összecsapást.  

Címkék: Sztojan Ivkovics, Fekete Ádám, kosárlabda, sport