birkozók

Már a megnyitó ünnepségen kiderült: népes mezőny jött össze az újabb kaposvári utánpótlás birkózó viadalra.

Retter Tamás a Kaposvári Sportiskola igazgatója elmondta: a versenyt hagyományteremtő céllal szeretnék megrendezni.

A Kasi-Intersport Kupán 120 fiatal lépett porondra, a mérkőzéseket két szőnyegen rendezték egymás után.

Takács László a Kaposvári Sportiskola vezetője hozzátette: ez egy nyugat-területi bajnokság, amelyet a magyar szövetség megbízásából szerveztek, a diák és serdülő korosztálynak ez rangsorverseny, a diák 2 korosztálynak az idei évtől kezdve országos bajnokságot rendeznek, ez arra kvalifikáció.

Vagyis szinte minden mérkőzés nagy csatát, izgalmas küzdelmet hozott. A Kaposvári Sportiskola fiataljait tehát nem zavarta, hogy hazai szőnyegen kell szerepelniük. A 13 éves Kajtán Olivér jó formában várta a kezdést.

Kajtán Olivér elmondta: nincs itt minden ellenfele, szerinte elég jók az esélyei.

A kaposváriak remek évet zárnak 2010-ben, hiszen a magyar bajnokságokon és a nemzetközi erőpróbákon is nagyszerűen helytálltak.

- Ebben a korosztályban kiemelkedőek a kaposváriak, ezt bizonyítja a szabadfogású ob, ahol mi voltunk a legeredményesebb klub, valamint az egész éves teljesítményünk ezt igazolja - mondta el Takács László a Kaposvári Sportiskola vezetőedzője.

A kaposvári versenyen erős csapattal szerepeltek a szigetvári birkózók is.
- Nagyon szeretjük a kaposvári klubot, én öt évig itt birkóztam, aztán Szigetváron csináltunk egy klubot. Heti szinten járunk edzésekre, és sokszor közösen megyünk versenyekre itthon és külföldön - mondta el Tomsics István a szigetvári Dél-Zselic SE vezetőedzője.

A Kaposvári Sportiskola fiataljai ezúttal is bizonyították tehetségüket. A hazai rendezésű viadalon hat arany-, hat ezüst- és hét bronzérem jutott Takács László, Tulázi Márk és Kajtán László tanítványainak. A somogyiak közül Kajtán Olivér, Németh Gergő, Horváth Barnabás, Járfás András, Popovics Alekszej és Banicz Vivien állhatott fel a dobogó tetejére.

Címkék: Ring FC, szőnyeg, Kaposvári Sportiskola, birkózás, utánpótlás, verseny, Kaposvár