hallowen kupa

Még az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan is tiszteletét tette a Meistro Lovasklub Halloween kupáján. Persze azért nem volt kísérteties a hangulat a kaposvári évadzárón.

Meiszterics László házigazda elmondta: egy határvonal húzódik meg a versenysport és az amatőr sport , a hobbilovaglás között, viszont mindenkinek, ha valaki nem is versenyez, a kellő alapokat el kell sajátítani, a lovaknak ugyanazokat a szársegítségeket, lábsegítségeket kell adni, mint a versenysportban.

- Egy ilyen alkalom megfelelő arra, hogy a versenyző, lovas, lovasedző és a szülőknek is, hogy egy év alatt mennyit fejlődött a gyerek - tette hozzá.

32 gyerek és ifjúsági korú versenyző ült lóhátra az amatőr kezdő és haladó kategóriákban.

- Elsősorban gyakorlás céljából, hogy a gyerekek is és a lovak is hozzászokjanak az új környezethez, kicsit kipróbálják magukat és később majd több versenyre is elmehessenek - tette hozzá Bakonyi Erika a kaposmérői Szarkavári Lovas Klub edzője.

A gyerekek sokat készültek a Halloween kupára. Farkas Kíra elmondta: már régebb óta lovagol, ez a második versenye, ahol ki szeretné próbálni magát.

A futószáras ülésversenyen a Szarkavári Lovasklub tagjai taroltak, a díjlovagló versenyen pedig a Meistro Lovasklub sportolói végeztek az élen. A díjugrató versenyen első helyezést ért el Makár Henrietta a Meistro Lovasklubtól, második lett Bácsai Kitti a Szarkavári Lovasklubtól, a harmadik pedig Cséplő Lívia a Revia Lovasiskolától.

Címkék: Halloween kupa, Meistro Lovasklub, lovaglás, , klub, sport