élőképes kosár.jpg

A képre kattintva nézze meg élőképes közvetítésünket a Kaposvári KK - Zalakerámia-ZTE mérkőzésről.

A kaposváriak nem titkolják: bravúrra készülnek, a sikerhez azonban több extra-teljesítmény is kellene. A somogyiak a legutóbbi fordulóban Pécsen vendégszerepletk, és bár közel álltak a győzelemhez, végül alulmaradtak. A fontos mérkőzést 82:76 arányban nyerte meg a baranyai egylet.

- Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk Pécsen, szerettünk volna nyerni, volt is rá esélyünk, de nem sikerült. Most úgy készülünk, hogy szeretnénk javítani. Most fogunk felállni először úgy, hogy teljes a keretünk három külföldivel, viszont a tavalyi bajnok ellen játszunk. Felkészülünk belőlük, és megpróbálunk nyerni - mondta Soós Gábor a KKK csapatkapitánya.

A zalaiak január közepén jártak utoljára, tétmérkőzésen Kaposváron. A képeinken látható találkozót végül a vendégek nagy küzdelemben, hat ponttal, 81:75 arányban megnyerték, és az volt zsinórban a 14. győzelmük. A ZTE az elmúlt évadban végül a bajnoki címig menetelt. A KKK vasárnapi ellenfele az új bajnokságban is méltó a hírnevéhez: eddig öt meccsből ötöt nyert, így most is az élen áll.

- Azt gondolom, a sorsolásuk jó volt, a komolyabb ellenfelekkel hazai pályán játszottak. Jó csapat, jó a keretük. Két jó külföldijük van és válogatott játékosaik, úgyhogy fel kell készülni belülük - tette hozzá Soós Gábor.

A ZTE a nyáron a kaposváriak egyik legjobbjával, Vojvoda Dáviddal is megerősödött.

- Dávid egy tehetség. Én azt mondtam már neki tavaly is, hogy külföldre kellene mennie, de örülünk, hogy minket választott. Kettes poszton nincsenek problémák, szeretnénk irányító poszton is játszatni, mert az a játékos, aki irányító poszton is tud kosarazni - mondta el Patonay Imre a ZTE szakmai igazgatója.

A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban, és a KKK szeretné megszerezni második győzelmét az évadban. A találkozót hétfőn délután fél hattól láthatják felvételről a Kapos Televízióban.

Címkék: Patonay Imre, Soós Gábor, ZTE, KKK, kosárlabda, Kaposvár, sport