Felhúzták magukat a rendőrök Kaposváron, de senkit sem büntettek, hiszen csak a csütörtökön kezdődött jubileumi fekvenyomó és felhúzó bajnokságon mérték össze erejüket.

 

Ledobták az uniformist és megmutatták, mi feszül az egyenruha alatt. Az önálló belügyi szervek 10. fekvenyomó és felhúzó bajnokságán még a törékeny hölgyek is emelgették a vasrudakat.

- Nem kimondottan fekvenyomónak indultam, általában szeretek a sporttal foglalkozni, olyan munkám van, amit íróasztal mellett kell végezni, tehát jól esik az embernek, ha át tudja mozgatni magát - mondta Lantos Mariann, aki a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság színeiben indult.

Csütörtökön a szabadidős kategória indulói mérték össze erejüket, pénteken már a versenyzőkön a sor. A több mint kétszáz fős mezőnyben jók a somogyiak esélyei.

- Szeretnék 300 kg körüli nyomást produkálni, meglátjuk sikerül-e - bizakodik Székely Béla. Ez épp 60 kg-mal több, mint, amire tavaly képes volt a tabi sportember. Országos csúcs lenne, ha összejönne a bravúr. A vasimádó rendőröknek egyébként több okból is hasznos ez a sportág.

- A fekvenyomás a fizikai erőfelmérő gyakorlatoknak a része, pontosabban válaszható sportága - közölte Pál József főszervező.

A rend őrei még pénteken is bizonyíthatják Kaposváron, mennyire vannak jó erőben.

 

Címkék: sport