Jól kezdett a csoport éllovasa, a veretlen fővárosi KSI SE ellen a KVK. A kaposváriak 5-2-re hozták az első negyedet. A második etap a vendégeknek sikerült jobban, a félidőben azonban még így is 7-5-ös somogyi vezetést mutatott az eredményjelző. A harmadik játékrészben mindkét gárda 3-3 gólig jutott, ekkor kezdődtek csak igazán az izgalmak. A KVK végig vezetett, de a fővárosiak folyamatosan a nyomában voltak, 3 perccel a vége előtt ki is egyenlítettek. Ekkor azonban jött Juhász-Szelei Norbert és a hatalmas gólja, na és Szabó Zsolt szép védése, így győzött 13-12-re a kaposvári csapat.

- Nagyon sok hibával játszottunk, de a lényeg a három pont és az egygólos győzelem, tudni kell, hogy a KSI nagyon fiatal, jól úszó csapat, ez látszott most is, eddig veretlenek voltak, nekünk sikerült megverni őket, ez nagyon nagy dolog, büszke vagyok a fiúkra, jól teljesítettek - mondta Bereczki Miklós, a Kaposvári Vízilabda Klub játékos-edzője.

A kaposváriaknál Juhász-Szelei, Bereczki és Berta is három találatig jutott, Dodog és Prikidánovics pedig két-két gólt szerzett. A kapusteljesítmény is kiemelkedett.

- Elég nehéz volt, a KSI fiatalabb csapat, leúsztak minket, jobban bírják fizikailag, kondiban, sikerült bravúrosan megfogni az utolsó lövést és bebiztosítani a győzelmet - értékelt Szabó Zsolt.

Most sorra jönnek a hazai mérkőzések, a KVK november 6-án 11 órától a Kecskemét gárdáját fogadja.

Címkék: sport