austria

Sorozatban a negyedik mérkőzésén lépett pályára az osztrák válogatott, így az „összeszokatlanság” nem zavarhatta őket. A kaposvári csapatot annál jobban zavarta a szép sárgában virító tornacsarnok, ennek köszönhetően nyitásfogadásokat és nyitásokat rontottak, így az első technikai időnél két pontos osztrák vezetésnél térhettek pihenőre a csapatok.

Egyre pontosabban játszott a vendég együttes ezután, s ennek köszönhetően sikerült felzárkózni, sőt a második technikai időnél már Bagicsék vezettek. A játszma végén két ponttal elhúzott az osztrák válogatott, de sorozatban szerzett négy ponttal megszerezte a vezetést a magyar bajnok.

Remekül kezdte a második felvonást Kaposvár, Kaszap Tamás kiválóan mozgatta társait és ezúttal a szervákkal sem volt probléma. A mezőnyben gyengébben teljesítő Németh Ferencet Schulcz István váltotta. Sajnos támadásban többet hibázott a vendég együttes, így négypontos hátrányt dolgoztak le a sógorok. Továbbra is pontosabban játszott a vendég együttes, és végül a magabiztosan játszó Bagics Balázs hátsósoros bombájával ért véget a szett.

A harmadik játszmában ismét Németh Ferenc kapott bizalmat Kántor Sándor vezetőedzőtől. A szett elején sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de Nagy József pontjainak és blokkjainak köszönhetően sikerült pár ponttal meglépni.

A második technikai időnél már 6 ponttal vezettek Hobothék, akik ezúttal sáncban is jobb teljesítményt nyújtottak, mint az eddigi találkozókon. A biztos előny tudatában nyugodtan játszhatott a magyar bajnok, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a hatpontos előnyt még sikerült megfejelni és az első mérkőzéslabdát sikerült értékesíteni.

A Közép-európai Ligában látott eddigi legjobb teljesítménnyel, remek játékkal sikerült legyőzni az osztrák sztárcsapatokból összeállított osztrák válogatottat.

TEAM CLUB AUSTRIA – KAPOSVÁRI RÖPLABDA SE 0-3 (-23, -20, -18)

Linz, 800 néző. V.: Seifried, Gril (szlovének)

TEAM Club Austria: Wohlfahrtstatter, Binder, Zass, Frühbauer, Kohlegger, Berger, csere: Kroiss (libero), Ichovski, Laimer, Weber, Schweighofer, Koraimann  edző: Michael Warm

Kaposvári Röplabda SE: Kaszap(6), Hoboth(5), Bagics(9), Németh(12), Csoma(8), Nagy(9), csere: Dömötör (libero), Schulcz(3) vezetőedző : Kántor Sándor, edző: Horváth Dániel

Az eredmény alakulása. I. szett: 2-3, 4-4, 8-6, 11-11, 15-16, 19-20, 21-21, 23-21, 23-23, 23-25. II. szett: 2-2, 4-9, 8-12, 15-15, 17-19, 19-23, 20-25. III. szett: 2-3, 5-7, 7-11, 10-16, 12-19, 18-23, 18-25,

Címkék: Team Club Austria, röplabda, Kaposvár, sport