A PVSK kezdte jobban a találkozót: a hazaiak már 9-0-ra vezettek, amikor először betalált a KKK. A 4. percben Wilson köszönt be elsőként, aztán újabb baranyai pontok következtek, így úgy tűnt, hogy hamar eldől a győzelem sorsa. 13-2 után lépett pályára a somogyi együttes harmadik légiósa, Hargrove, és gyorsan belelendült a pontgyártásba. Az első negyedet még 23-14-re nyerte a Pécs, a folytatásban viszont összeállt a KKK játéka, és sikerült az ellenfél nyomába eredni. A Fekete-sereg Wilson és Cunningham pontjaival került egyre közelebb a pécsiekhez, és a nagyszünetben már csak egy pont volt a különbség a két csapat között!

A második félidő 41-40-ről indult, és a KKK ezután már jól tartotta a lépést riválisával. Hazai kosarakkal indult a harmadik negyed, a 25. percben aztán Wilson triplájával egyenlített a vendéggárda. Hargrove büntetőjével még vezetett is a KKK, de az öröm nem tartott sokáig. Újra lendületbe jött a PVSK, és ezután néhány ponttal mindig a somogyiak előtt járt. A hajrában Soósék többször is felzárkóztak három pontra, de a végjátékot jobban bírta a hazai pálya minden előnyét élvező Pécs. A 82-76-os végeredmény Eilingsfeld büntetőjével alakult ki.

A KKK nem tudta megszerezni első idegenbeli győzelmét, de most állt hozzá a legközelebb. A Pécs hozta a kötelezőt, ebben a szezonban így elmaradt a somogyi bravúr a Mecsek alján.

Ivica Mavrenszki: – Nehéz meccsre számítottunk, és ez be is jött. Negyven percig keményen kellett harcolnunk, de győzelem lett a jutalom.

Fekete Ádám: – Reális győzelmi esélyt szalasztottunk el. A végjátékban többet hibáztunk, és sok támadólepattanót szedhetett a Pécs

Pécsi VSK-PANNONPOWER–Kaposvári KK 82–76 (23–14, 18–26, 20–18, 21–18)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1500 néző. Vígh, Hegedűs, Makovsky.

Pécsi VSK-Pannonpoer: Glavinic (7), El-Amin (16/6), Kovács P. (6/3), Eilingsfeld (7/3), Egemonye (20). Csere: Tóth N. (17), Hosszú (-), Gémes (-), Kiss K. (4), Deák (5/3). Vezetőedző: Ivica Mavrenszki.

Kaposvári KK: J. Wilson (13/3), Kutasi (5/3), Soós (12/6), Kováts R. (-), Cunningham (26/3). Csere: Hargrove (15), Medve (3/3), Fülöp (-), Márkus (2). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

A mérkőzés online közvetítését IDE kattintva olvashatják.

Címkék: kosárlabda, Pécs, KKK, sport, Kaposvár