A Nagybajom a második helyezett Csurgó múlt heti 4-0-ás legyőzésével megszilárdította a vezető helyét a tabellán. Bőzsöny János edző szerint megérdemelten listavezető az együttes.

- A mai mérkőzés ugyanolyan rangadó, mint a múlt heti volt. Ezután papíron gyengébb ellenfelek következnek, azokat a mérkőzéseket is hozni kellene. A Csurgó és a Mezőcsokonya utánunk a legjobb csapat - tette hozzá a tréner.

Mezőcsokonya lelkes labdarúgói a meglepetést jelentő harmadik helyről várták a hétvége rangadóját, méghozzá a bravúr reményében.

Brunczvig Róbert a Mezőcsokonya edzője elmondta: a bajnokság előtt a biztos bennmaradást tűzték ki, most is ugyanez a cél.

A hazaiak a 17. percben, Baksa lövésével szereztek vezetést, és az első félidő végéig megőrizték előnyüket. A folytatás már a bajomiaké volt, akik Wágner triplájával, Simon találatával és egy öngóllal harcolták ki az 5-1-es győzelmet. A második játékrészben már kijött a két együttes közti különbség. A Nagybajom az új szezonban valamivel könnyebb helyzetben van, mint tavaly, hiszen az elmúlt évi nagy rivális már az NB III-ban vitézkedik.

- Két olyan csapat volt, a Lelle és a Bajom, amelyek kicsit jobb volt a többinél, de mindketten botlottunk többször is. Most is előfordulhat botlás, meglepetés, de azt hiszem, most csak egy csapat van, a Nagybajom, amelyik esélyesnek mondható -mondta el Bőzsöny János. Tizenegy forduló után 29 ponttal a Nagybajom az éllovas a 25 pontos Csurgó, valamint a 19-19 pontos Lábod és Mezőcsokonya előtt.

Címkék: lövés, gól, Mezőcsokonya, csapat, mérkőzés, Nagybajom, labdarúgás, sport