lovasíjász

A 2010-es év is hozott valami újat a Kassai Völgyben: itt rendezték meg a világ első fedettpályás lovasíjász versenyét. A lelátó teljes burkolatot kapott, a versenyzők pedig a pályán bizonyathattak lovukkal.

- Ez itt a 44. verseny ismétlése, az előző elmaradt a rossz idő miatt. Akkor, itt a fedett pályán még nem tudtunk forgó célra lőni, ugyanis a hivatalos versenyhez ez kell, és elektromos időmérő. Ezt az elmúlt hetekben sikerült megvalósítanunk - mondta Tóth Gábor.

Ennek az iskolának már 14 ország tagja, és akinek az ideje és a kedve engedi, rendszeresen eljön Somogyba is. A Világkupa-sorozat ma már átöleli az egész világot, Új-Zélandtól Kanadáig nagyon sok helyen vannak pályák. A szezon tavasztól őszig tart. Ebben a sportágban igen fontos a ló és a lovas összhangja, a lovasíjászok azt mondják: ez egy életforma, egy életérzés.

- Rendkívül nehéz. Lovagolni is kell és íjászni is. Külön-külön sem könnyű, egyszerre viszont nehéz. Kívülről talán könnyűnek tűnik, ha valakinek már jól megy, jó nézni. Nekem viszont nehéznek tűnik -tette hozzá Tóth Gábor.

A résztvevők nem voltak könnyű helyzetben, hiszen a mozgó ló hátáról kellett pontosan célozni. Az első helyet végül a Kassai Kánság tagja, Daróczi Zsolt szerezte meg Keszi nevű lován. A Világkupa-sorozat egyébként október végén zárul. Ezután összesítik az eredményeket, majd összeáll a világranglista.

Címkék: Kassai Völgy, Kaposdada, Tóth Gábor, lovasíjász, sport