gyerekfoci

A nagybajomi sportcentrumban immár harmadik alkalommal rendezték meg az utánpótlás futballcsapatok regionális tornáját. Négy megyéből, Tolnából, Baranyából, Zalából és Somogyból is érkeztek csapatok, így népes mezőny tagjai kezdték meg küzelmüket a pályákon.

- Igazán a cél az utánpótlás megmozdítása, ez lenne a legfontosabb. 55 csapat indul öt korosztályban, és örülünk, hogy végre lányok is vannak, öt csapattal - mondta a szervező Récsei János.

A lányok közütt végül a kaposvári Gyakorló szerezte meg az első helyet.

- Szerintem lány létünkre egész jók vagyunk, nem gondoltuk, hogy idáig eljutunk. Vagyunk többen, akik régóta focizunk, és összeszedtük a többieket - mondta a Gyakorló iskolás Hanusz Réka.

Az első korcsoportban a hévíziek, a második és a harmadik korcsoportban pedig a siófoki Beszédes iskola csapatai győztek. A negyedik korcsoportban a kaposvári Zrínyi ünnepelhette a végső sikert. A Berzsenyi fiataljai ezúttal felemásan teljesítettek: a jó kezdés után egy ezüstérem jutott nekik.

- Először játszottunk egy 6-0-át, majd játszottunk 3-0-át a Kadarkúttal. Kapus és nem rúgtak valami sokat. Még nem kaptam gólt, de nem is rúgtak túl sokat kapura - mondta a berzsenyis Iványi Botond.

- Jók az ellenfelek, jók vagyunk mi is, azért jöttünk ide, hogy játsszunk, élvezzük és nyerjünk - tette hozzá Iványi Bence.

A tornán a jövő nagy gólvágóit is láthattuk. Kategóriájában Hornung Iván, Gerőházi Ádám, Balogh Bence, Varga Dániel és Szijjártó Petra szerezte a legtöbb találatot.

Címkék: focitorna, Iványi Bence, Récsei János, Iványi Botond, Nagybajom, sport