szerb matyi


A porecsi öbölben rendezték a nemzetközi wakeboard szövetség idei utolsó Európa-kupa futamát, egyben a horvát körverseny záró fordulóját. A magyar színeket a junior korosztályban egyedül Szerb Mátyás képviselte, a 28 fős mezőnyben szlovák, szlovén, horvát, szerb és német versenyzők is megmérették magukat.

Szerb Mátyás elmondta: a porecsi pályának az a jellegzetessége, hogy a tengeren van, egy védett öbölben, de mind az ár-apály mozgások miatt, mind a hullámok miatt és a sós víz miatt furcsa volt a pálya először, de a verseny napjára, szombatra már sikerült megszoknia ezeket a körülményeket.

- Úgy időzítettem az edzéseket minden nap, hogy abban az időpontban edzek kb., amikor a verseny van, így sikerült a körömet összeraknom - tette hozzá.

Méghozzá olyan jól, hogy mindenkit maga mögé utasított a kaposvári sportoló. Szerb épp egy szerb wakeboardost előzött meg, a harmadik pedig egy szlovén versenyző lett. Az idei szezon remekül sikerült Matyinak.

A fiatal sportoló hozzátette: ez az év volt eddig a legsikeresebb sportpályafutása alatt, hiszen év elején a snowboard magyar bajnokságon 2. és 3. helyezett lett, a wakeboard ob-n is második lett, és most végre sikerült a dobogó legfelső fokára állnia. Matyi jövőre már a felnőttek között szerepel, sokkal nehezebb dolga lesz, de szeretné velük is felvenni a versenyt. Télen snowboard viadalokon is elindul, sőt oktatni is fogja a hódeszkázást, hiszen nemrég edzői bizonyítványt szerzett.

Címkék: porecsi öböl, kaposvári sportoló, Szerb Mátyás, wakeboard, verseny