box


Összesen négy arany, egy ezüst és két bronzérmet nyertek a somogyi ökölvívók a serdülő országos bajnokságon, és a kimagasló szakmai siker mellett a rendezésben is helyt kellett állniuk a sportág megyei vezetőinek. A többszáz sportoló és vezető ellátását, kiszolgálását sikerült minőségi szinten megoldani.

Süllős Gyula, a Somogy Megyei Ökölvívó Szövetség elnöke elmondta: nagyon meg volt mindenki elégedve, a játékvezetőktől és az országos szövetség vezetőitől azt a visszajelzést kapta, hogy nem igen találkoztak még ilyen szintű kiszolgálással, mind a szállást, mind a többi ellátást illetően, sőt, Budapesten kívül ilyen szintű rendezvénnyel nem is találkoztak még az ökölvívó társadalomban.

A szervezők már a következő feladaton törik a fejüket, mert szeretnék, ha Kaposvár ökölvívása újra a régi fényében tündökölne. Noha arra anyagi okok miatt nincs esély, hogy felnőtt bokszolókat versenyeztessenek a városi egyesületek, utánpótlásvonalon igazi bázis lett a somogyi székhely. Süllős Gyula hozzátette: mindenféleképpen, jövőre nem titkolt szándék, hogy a magyar utánpótlás olimpiát szeretnének Kaposvárra hozni, most elöljáróban csak annyit róla, hogy kétszer ennyi sportoló lesz, két ringgel, komoly sportolókkal, jelenleg Magyarországon utánpótlás ökölvívásban a legnagyobb verseny lesz az.

A szakma úgy látja, hogy Kaposváron tényleg minőségi munka folyik, az innen induló Európa- és világbajnoki érmes ökölvívó, Füzesy Zoltán szerint a földből mindig nőnek ki újabb tehetségek, de az igazán sikeres pályafutáshoz sok lemondás kell. Füzesy Zoltán, Európa-bajnoki ezüstérmes ökölvívó elmodta: 13 éves edzői pályafutásom alatt nagyon sokszor volt ilyen, hogy ilyen meg olyan klassz versenyzőnek indult valaki, aztán eltűnt, sokszor a szülők is nehezítik a munkát, a mai világban gyakran a saját gyerekükön keresztül próbálják megélni saját sikerüket, vagy sikertelenségüket, lassan kéne a sportoló gyermekek szülei mellé is egy pszichológus. Hozzátette: ahhoz, hogy valakinél ne törjön meg egy pályafutás, nagyon nagy szerencse kell, és nagyon sok munka.

Az országos bajnokságon sok új tehetség is feltűnt, az esélyesek, favoritok mellett akadt, akire ezen a versenyen figyelt fel a szakma. A Ring SC Kaposvárt nem nyomta agyon az esélyesség terhe, és igazi csapatként értek fel a csúcsra.

Vajmi Csaba a kaposvári Ring SC vezetőedzője szerint nagyon jó csapatmunka van náluk, olyanok, mint egy igazi család, és ez nagyon sokat jelent annak, aki éppen a ringben küzd, hogy buzdítják és segítenek neki. Összességében kijelenthető, hogy Kaposvár megállta a helyét szervezésben, sportolói pedig bizonyították, hogy érdemes volt Somogyba hozni a rendezvényt, hiszen a hazai közönség többször is ünnepelhette győztes bajnokait, a Ring SC Kaposvár pedig a legeredményesebb csapatként zárta a 2010-es országos bajnokságot.

Címkék: ökölvívók, Somogy Megyei Ökölvívó Szövetség, serdülő országos bajnokság, Süllős Gyula, Ring SC, Vajmi Csaba, érem, Kaposvár, sport