motokrossz

A nevelőedző fia, ifjabb Németh Kornél is részt vett a pályaavató edzésen, a fiatal sportoló idén a nyílt kanadai országos bajnokságon lett ezüstérmes.

Hajdanán a Hangárdombon dübürügtek a motorok még idősebb Németh Kornél, Gyurászik, vagy éppen Závodszky idejében. Ezúttal a zselickislaki pálya újult meg, Németh Kornél utánpótlásnevelő központot kíván itt működtetni. A pályaavatón számos egykori és jelenlegi tanítványa, sőt a fia is részt vett.

- Ez a Németh Krossz Akadémia, amelyet édesapám fog működtetni, Tóth Pál Lászlótól vásároltuk meg, és bízunk benne, hogy eléri majd a célját, az alapoktól lesz itt képzés, tehát ha valaki a Ship Race Way elnevezést hallja, akkor a zselickislaki pályáról van szó - mondta Ifj. Németh Kornél.

A fiatal motoros számos hazai és német bajnoki címe után idén a nyílt kanadai országos bajnokságon lett második, úgy, hogy mindjárt első versenyén ezüstérmet szerzett egy vadidegen pályán, nem sokkal a győztes mögött. 2011-ben vagy a cseh mezőnyben, vagy továbbra is a tengerentúlon fog versenyezni.

- Így, hogy második lettem, van több lehetőség, bár nyertem már Németországban is két bajnoki címet legutóbb, mégsem kerestek, Kanadába hívnak, illetve Csehországba két évre kínálnak szerződést, úgy néz ki, a kanadai eredményeim miatt az érdeklődés nagyobb, hiszen az új lehetőség páratlan - tette hozzá Ifj Németh Kornél.

A motoros édesapja egyedülálló kezdeményezésbe vágott bele.

- Igen, azt gondolom, ez egy hiánypótlás lesz, a pályát rendbe tettük, elsősorban fiatalokkal szeretnék foglalkozni, hosszútávon szeretnénk a krosszmotor sportban tevékenykedni, éppen 20 esztendeje, hogy elkezdtem pályafutásom befejezése után az edzősködést, még vannak céljaim, és bízom benne, hogy a zselickislakiak is támogatják majd ezt a projektet - mondta Id. Németh Kornél.

Ezeken a képeken még Németh Kornél, Haraszti András és a többi rutinos krosszozó dübörgött, de a jövőben az utánpótlásé lesz a főszerep.

Címkék: Id Németh Kornél, Ifj Németh Kornél, Zselickislak, motokrossz, sport