A legfiatalabb induló alig múlt 7 éves, ugyanakkor szebb korúak is részt vettek a pénzdíjas viadalon.

2006 óta minden évben megrendezik Kaposváron a Böszörményi Nagy Géza emlékversenyt. Az egykori kiváló sportember 1938-tól 1947-ig a kaposvári kórház igazgató főorvosa volt, és mellette a helyi csapatban első táblásként szerepelt. Tiszteletére ezúttal tíz sakkozó ült asztalhoz.

sakk

- A lebonyolítás svájci rendszerű, 9 fordulóból áll a verseny 2X20 perc játékidővel - magyarázza Tóth Andor, a Somogy Megyei Sakkszövetség elnöke. - A megyéből szép számmal jöttek versenyzők, a díjazottak között lesznek gyerekek is, nők, felnőttek, bízom benne, hogy minél jobb játékot fognak produkálni.

A kaposvári, ám nagyatádi színekben sakkozó Lipcsei Ádám már az első fordulóban bizonyított: legyőzte a nagy esélyes és jóval rutinosabb Máthé Gáspárt.

- Szeretnék egy jót sakkozni, ez a kedvenc hobbim, nem lenne rossz nyerni sem, elég kevesen vagyunk, jó ellenfelek vannak, de semmi sem lehetetlen - mondta Lipcsei Ádám.

Több kisgyerek is megmérette magát a SEFAG központban rendezett versenyen, pedig a fiatalok körében nem túl népszerű a sakk. A 7 éves Sebestyén viszont nagyon kedveli ezt a játékot. Sebestyén végül a gyerekek között a legjobbnak bizonyult. Az emlékverseny győztese Lipcsei Ádám lett, a második helyen Máthé Gáspár, a harmadikon pedig Für Katinka végzett.

Címkék: sport