A városi sportcsarnok elfoglaltsága miatt a Táncsics gimnáziumban vívta meg az új szezon első tétmérkőzését a KRSE együttese. Az osztrák Posojilnicát néhány napja, a pozsonyi felkészülési tornán már sikerült megverni 3:2 arányban, így hazai környezetben a fiúk bíztak az újabb bravúrban.

Az első játszmában sokáig felváltva estek a pontok, egyik csapat sem tudott megnyugtató előnyre szert tenni. A somogyiak még 16:15 arányban vezettek, ezután azonban átvette az irányítást a volt kaposvári feladóval, Koch Róberttel felálló ellenfél, és végül biztosan nyert (21:25).

A második szett meghozta a várt fordulatot. Az első technikai szünet után játékba lendült a KRSE: Hoboth pontjával sikerült megszerezni a vezetést, és ezután már nem volt megállás. A csereként beállt Szabó Alpár parádés blokkjával már öt pont volt a két együttes közti különbség (21:16), és a magyar bajnok a hajrában sem engedte kibontakozni ellenfelét. Csoma játszmalabdához juttatta a társaságot, Schulcz pedig beütötte az utolsó pontot (25:19)

A térfélcsere után sem lankadt Kántor Sándor legénysége, és a három pontos előnyt sokáig féltve őrizte az együttes. A centerek fontos pontokat szereztek, de a széleken is eredményesen támadott a KRSE. 21:16 után azt hittük, zsebben van ez a szett is, de a vendégek máshogy gondolták.

A Posojilnica nagy hajrába kezdett, és amikor Divis egyenlített (22:22), Kántor Sándor kénytelen volt kikérni második idejét is. A vendégek jutottak elsőször szettlabdához, majd Bagics parádés alakításai hozták vissza a reményt. Nem mindennapi ráadás következett ezután, de a hazai együttesnek nyolc játszmalabda sem volt elég ahhoz, hogy győzzön. Végül egy balszerencsés mozdulat pecsételte meg a KRSE sorsát (33:35).

A negyedik játékrész elején kiderült, hogy a somogyi fiúkat nem viselte meg a vereség: az elején elhúztak négy ponttal. Az örömünk azonban nem tartott sokáig, az első technikai szünetben már a Posojilnica vezetett (7:8). Kántor edző újoncot avatott a folytatásban: Hoboth helyett Gergye Roland lépett pályára.

A jobban összpontosító vendégek ezután megléptek, de a nagyszerűen küzdő Kaposvár szép labdamenetek végén egyenlíteni tudott (22:22). Csoma remekelt a háló előtt, és a társak is beleadtak mindent. Az izgalmas végjátékban aztán megint csak felülkerekedett az ellenfél.
A kaposvári együttes játékában sok volt a biztató momentum, de végül győzött az erősebb csapat – és egyben visszavágott a pozsonyi vereségért.

Kaposvári Röplabda SE – Posojilnica Aich/Dob 1-3 (-21, 19, -33, -27)

Kaposvár, Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnoka, 300 néző. V.: Mucha, Pavlic (horvátok).

Kaposvár: Nagy J., Kaszap, Bagics, Csoma, Schulcz, Hoboth. Csere: Dömötör (libero), Szabó A., Gergye. Vezetőedző: Kántor Sándor.

Posojilnica: Hruska, Divis, Grut, Kirchev, Koch, Valov. Csere: Ivartnik (libero), Reiser, Pusnik. Vezetőedző: Igor Simunicic.

Címkék: röplabda, Kaposvár, sport