Az NB I-ben szereplő kaposvári lányok Dombóvárra és Nagybajomba is ellátogattak, és abban bíznak, hogy sikerül a fiatalokat megnyerniük ennek a játéknak. Dombóváron a közeljövőben be is indul a képzés, Nagybajomban pedig talán új lendületet kaphat a röplabda.

A kaposvári lányok nem a városi sportcsarnok felé vették az irányt az iskola után, hanem autóba ültek, és Dombóvárra utaztak. A csapat a Szent Orsolya Iskolaközpont meghívásának eleget téve tartott szülői értekezlettel egybekötött bemutatóedzést.

Ebben az intézményben sporttagozat is működik, így nem véletlen, hogy a gyerekek körbeülték a tornaterem küzdőterét, és nagy érdeklődéssel figyelték, mit csinálnak a lányok a labdával.

- Nagyon szeretem a csapatjátékokat. Azért szeretem a röplabdát, mert nincs két ugyanolyan labdamenet, változatos a játék - mondta Ihász Dóra.

A remek hangulatú, látványos ütésekkel tarkított bemutatóedzés végén a fiatalok is beállhattak játszani. Eközben Halász Márta vezetőedző tartott tájékoztatót az érdeklődő szülőknek a röplabdasport szépségeiről és a sportolási lehetőségekről. A hírek szerint a BITT támogatásával beindul a rendszeres röplabda-oktatás is az intézményben.

A kaposváriak nem csak Dombóvárra, hanem Nagybajomba is meghívást kaptak a napokban. A BITT a helyi sportcsarnokban a hazai együttessel mérkőzött meg, és nem maradt el a győzelem.

Természetesen ezen a délutánon nem az eredmény volt a legfontosabb, hanem a játék és a sportág népszerűsítése.

- Örültünk a felkérésnek, hogy jöjjünk el Nagybajomba is. Célul tűztük ki, hogy bejárjuk a környező helyeket, ahol ismerik a röplabdát. Nagybajomban szeretnénk népszerűsíteni a játékot, bár itt már magas szintű szakmai munka folyik. Szeretnénk együttműködni velük - mondta Halász Márta a BITT Kaposvári Női RC vezetőedzője.

Nagybajomban, elsősorban Nagy Zoltán edzőnek köszönhetően, hosszú évek óta kedvelik a röplabdát. Több olyan játékos kezdte itt a pályafutását, aki a legmagasabb osztályig és a válogatottságig is eljutott. A BITT jelenlegi csapatából Pintér Zsanett alapozta meg a jövőjét Bajomban.

- Kaposvárral régóta van jó kapcsolatunk. Húsz évvel ezelőtt is adtunk már lányokat a kaposvári gimnáziumnak, és folyamatos ez a kapcsolat. Mi is szeretnénk, ha itt maradnának a fiatalok, közel van Kaposvár - mondta Nagy Zoltán a Nagybajomi DRC klubvezetője.

A kaposvári egyesület vezetői nem titkolják: a sport és a tanulás egyformán fontos számukra.

- Az az elképzelésünk, hogy összekötjük az utánpótlás-nevelést és a tanulást. A Munkácsy gimnázium sportosztályában várják a diákokat, ahol öt éve a képzés, és hetente három edzésen vesznek részt, és délután is gyakorolnak - tette hozzá Halász Márta.

A tervek között szerepel egy szorosabb együttműködés kialakítása a Kaposvári Egyetemmel. A játékosok így akár 22-23 éves korukig a BITT együttesében röplabdázhatnak - és közben diplomát is szerezhetnek.

Címkék: Iharos Dóra, Nagy Zoltán, Halász Márta, BITT, röplabda, sport