Már több mint kilenc éve történt: a magyar férfi röplabda válogatott, Kántor Sándorral a soraiban, Európa-bajnoki selejtezőn, 3:2 arányban megverte a görögöket. A kaposvári Táncsics gimnázium sportcsarnokában, telt ház előtt lejátszott találkozó megnyerésével nemzeti együttesünk lényegében bebiztosította Európa-bajnoki részvételét. Kántor Sándor és a kaposvári férfi röplabdacsapat most visszatér a Táncsicsba: a Közép-európai Liga első fordulójában itt fogadják majd a Koch Róberttel felálló osztrák Posojilnica gárdáját.

Kántor Sándor a Kaposvári RSE vezetőedzője elmondta: kiegyeznének azzal, hogy ha 3-2-re nyernének. De vannak titkos vágyaim is, most is egy szoros, öt szettes mérkőzésre számítok - tette hozzá Kántor Sándor. A Kaposvári Röplabda SE nyolchetes felkészülés időszakot zárt le. Az első öt hét az alapozás időszaka volt. A folytatásban a hazai rendezésű torna elmaradt, utána viszont Ausztriában és Szlovákiában játszottak a fiúk hasznos felkészülési mérkőzéseket. Az új vezetőedző, Kántor Sándor azt mondja: szeretné a pálya széléről figyelni a mérkőzéseket.

Én odaadtam a bizalmat a játékosoknak, élnek vele. Nem szeretnék pályára lépni, nekik kell megtanulni a szett végi szituációkat, amikor súly nehezedik az emberre. Csakis így lehet megtanulni nagy súly alatt játszani - tette hozzá. A kaposváriak célja a nemzetközi porondon a tisztes helytállás, a magyar bajnokságban és a kupában pedig a címvédés. A fiúk pénteken 18 órakor a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában lépnek pályára az osztrák Posojilnica ellen. Laszczik boka-repedése és Bagics betegsége ellenére a cél a győzelem.

Címkék: Kaposvári RSE, Posojilnica, Táncsics gimnázium, Kántor Sándor, röplabda, sport