Mint már hírt adtunk róla, győzelemmel mutatkozott be a BITT Kaposvár a női röplabda NB I-ben. A somogyiak a Kalocsát látták vendégül, és 3:1 arányban nyertek. A klubvezetők időközben a színfalak mögött komoly harcot folytatnak azért, hogy minden szép és jó legyen…

Májusban új fejezet kezdődött a nagy múltú kaposvári női röplabdaklub életében. A klubvezetők ismét a korábbi 37-szeres válogatott Halász Márta kezébe adták a karmesteri pálcát, a nyári szünetben pedig négy játékost szerződtettek. Közülük ketten az Extraligából tértek haza nevelőegyesületükbe - nem titkoltan azért, hogy jövőre ismét a legmagasabb osztályban szerepelhessenek, immár a BITT színeiben… Balajcza Barbara az Újpestet hagyta ott a somogyiak kedvéért (azt az egyesületet, amelyben bátyja, Szabolcs az NB I-es futballcsapat kapusa), Pintér Zsanett pedig a bajnoki negyedik helyezett Székesfehérvári MÁV csapatkapitányi tisztségéről mondott le a kaposváriak hívó szavára.

Miközben a klubvezetés nagy erőket mozgósít azért, hogy az amatőr alapon működő, helyi nevelésű játékosokra épülő együttes a nehéz gazdasági helyzetben is talpon maradjon és eredményes legyen, buktatók is akadnak rendesen.

„Sajnos úgy érezzük, a Magyar Röplabda Szövetség nem partner: nem a klubokért működik, inkább az a célja, hogy saját magát eltartsa - fakadt ki a rajt előtti sajtóbeszélgetésen az egyesület örökös tiszteletbeli elnöke, Czipó Ervin. - Nem elég, hogy a tavalyi 375 ezer forinttal szemben az idén csaknem 600 ezer forintot elkértek tőlünk nevezés és egyéni versenyzési engedély címén, még meg is büntettek minket! Az egyesületünk a nevezéskor ugyanúgy adta be a VPOP-igazolást, mint az elmúlt években, most mégis késedelmes nevezés címszóval büntetett a szövetség, és többszöri kérelmünk ellenére 180 ezer forintot be kellett fizetnünk, különben nem indulhattunk volna el a bajnokságban. Egyébként máig nem értjük, hogy egy teljesen amatőr, csak magyar játékosokkal felálló csapatnak mi köze van a Vám és Pénzügyőrséghez… És ez még nem minden: a versenykiírás értelmében minden klubnak kötelező volt vásárolni húsz új labdát, darabját csaknem 15 ezer forintért. Megmondták, hol kell beszerezni a játékszereket, hiába tudtunk volna mi olcsóbban, máshonnan hozzájutni… Mindent összevetve, még mielőtt az első mérkőzés elkezdődhetett volna, csaknem egymillió forintot el kellett költenünk, jórészt érthetetlen okokból…”

A korábbi évekhez képest népes szurkolótábor gyűlt össze a Kalocsa elleni szezonnyitóra: csaknem kétszázan várták az új együttes bemutatkozását. Jó volt látni a nézőtéren a klub egykori játékosait, valamint a jelenlegi utánpótlás tagjait is.

Maga a mérkőzés összességében igazolta a várakozásokat. Az első és az utolsó szett sima volt a szerényebb képességű Kalocsa ellen, a második játszmát viszont némi meglepetésre elbukta a társaság. A lányok izgultak, de végül hozták a kötelezőt. A BITT megtette az első lépést az Extraliga felé vezető, igen csak rögösnek tűnő úton…

Címkék: sport