- Negyed órányi üzemelés után megszűnt a villany a stadionban - mondta  Turtóczki Sándor létesítményvezető. - Riasztottuk az ELMŰ ügyeletét, akik kiérkezve a stadionnal szemben lévő trafóházban kicserélték a biztosítékokat. Ekkor vissza is jött az áram, de egy idő után újra elszállt a rendszer. Ekkor újabb biztosítékokat hoztak az ELMŰ munkatársai, akik a klub kérésére a helyszínen maradtak, ám észrevették, hogy az egyik kábel serceg. Mint kiderült, ez okozta a problémát, így nem lehetett gyorsan orvosolni a helyzetet, a mérkőzés elmaradt.

- A környéken sem volt áram?
- A szakemberek arról tájékoztattak, hogy a stadion és a klubház a közvilágítás rendszerére van kapcsolva, és amikor a létesítményben elment az áram, akkor közvilágítás sem volt. Ezekben az órákban szerelik a kábelt, a pályavilágítás most sem működik, a közvilágítás üzemel és a klubházban is van áram. Sajnáljuk, hogy elmaradt a mérkőzés, de műszaki közhely, hogy ami elromolhat, az el is romlik, ez a kábelmeghibásodás sajnos megakadályozta, hogy megrendezzük az összecsapást.

- Volt-e bármilyen probléma a stadion kiürítésekor?
- Sajnos elvonuló fényt sem tudtunk kapcsolni, de a szurkolók és a pályán lévők is kulturáltan fogadták el a szomorú helyzetet és elhagyták a stadiont.

(mtkhungaria.hu)

Címkék: MTK, villany, stadion, Rákóczi, sport