Az idei halványabb szezonkezdet után a nyári szünet környékén kezdett el felpezsdülni Talmácsi – pont akkor, amikor a MOL, mint főszponzor elhagyta a süllyedőnek vélt hajót –, az utóbbi hetekben pedig rátaláltak néhány olyan beállításra, amit eddig nem próbáltak. A jelek szerint az új setup működik, a magyar az aragóni futamon végig küzdött, előzött, veszélyes volt. Mint régen.

Iannone szombati eszméletlen gyors repülőköre után sejthető, hogy most is szökni fog – már az első körök után világos, hogy az olaszt nem lehet majd megfogni. Mögötte hárman mennek egy bolyban, ott van köztük Talmácsi is. Ekkor még negyedik, előtte Simone Corsi és Julian Simon próbálnának meglépni – sikertelenül.

A tegnapi időmérőn bukó, így magát a tizenkettedik helyre kvalifikáló Toni Elias a tizennegyedik pozícióban fejezi be az első kört, aztán félelmetes hajrába kezd.

Talmácsi egyelőre kivár, egészen a táv feléig, majd a tizenharmadik körben megfogja Corsit, a tizennegyediktől pedig tapad Simonra. Elias ekkor már a középmezőnyben előzget, de érdemben nem gyorsabb, mint a magyar.

Iannone teljesen magányosan köröz a pályán, a csúcsponton tíz másodperc az előnye, ebből ad el négyet ünnepelni az utolsó körben. Mögötte Simon próbál menekülni, de Talmácsi ott van mögötte, néha-néha meg is tudná érinteni, ha akarná, de az előzés elmarad. Egy-két tized, néha csak ezredek választják el őket, az utolsó rundokban pedig az is körvonalazódik, hogy Toni Elias ugyan eposzokba illően csatázott, de a dobogóra ma nem fog felállni.

Aztán hirtelen elfogynak a hátra levő körök, Talmácsi próbál oda-odaérni a féktávokon, de Simon okosan választ íveket, a védekezés sikeres.

Szép ez a harmadik hely, örül a magyar közönség, Talmácsi Gábor pedig olyan önkívületi állapotban van, hogy a boxutcába érve elrontja az öröm-farolást, kicsit elesik. A mai versennyel feljött az összetett hatodik helyére.

Eredmények:

1. Iannone (Speed Up)
2. Simon (Suter) +6.203
3. Talmacsi (Speed Up) +6.276
4. Elias (Moriwaki) +7.123
5. Corsi (Motobi) +9.160
6. Cluzel (Suter) +12.881
7. Aegerter (Suter) +12.987
8. Redding (Suter) +18.881
9. Bradl (Suter) +20.893
10. Luthi (Moriwaki) +21.171

Forrás:totalbike.hu

Címkék: Talmácsi Gábor, Moto2, sport