A fiúk küzdeni tudásból jól vizsgáztak, az eredményességen azonban még javítani kell a rajtig.  

Az újjávarázsolt küzdőtéren egy új csapat mutatkozott be a kíváncsi szurkolóknak. A formálódó kaposvári férfi röplabda együttes a szlovén Muraszombat gárdáját látta vendégül. Kántor Sándor vezetőedző a pálya széléről irányította a társaságot, és örömmel láthatta, hogy a fiúk megnyerik az első szettet. A második játszmában aztán izgalmas csata végén a vendégek kerekedtek felül.

- Ez még az első éles edzőmérkőzés, messzemenő következtetést nem lehet levonni. az első szettben a játék, a másodikban a küzdeni tudás volt biztató: vert helyzetben sem adtuk fel, és mínusz ötből éles végjátékot csináltunk belőle- mondta Horváth Dániel edző.

A kaposváriak nehéz időszakot tudnak a hátuk mögött, az előttünk álló napokban viszont már élesíteni kell a formát.

- A múlt héten fejeztük be az erőnléti felkészülést. ez az öt hét nehéz volt, de jól sikerült, jöhetnek a labdás edzések. Jó útion haladunk ahhoz, hogy sikeres évet zárjunk majd - tette hozzá az edző.
A játékosok is nagyon örültek annak, hogy már nem az erőfejlesztés áll a középpontban.

- Ezen a héten már abszolút labdás edzések voltak, és végre egy csapat gyakorlat is volt. Remélem, így folytatjuk tovább: kevesebb lesz a medicin dobálás, és több a labdás rész - mondta Németh Ferenc.

A Muraszombat végül a harmadik és a negyedik szettet is megnyerte, így 3-1-re győzött a városi sportcsarnokban. A két együttes a jövő héten újra megmérkőzik egymással, ezúttal már Szlovéniában.

Pénteken, a korábban beharangozott torna helyett, a Dunaferr elleni edzőmeccs került be a csapat programjába. Kántor Sándor együttese október elsején kezdi meg szereplését a Közép-európai Ligában.

Címkék: röplabda, Kaposvár, sport