Immár hivatalosan is bemutatták a KKK két új amerikai idegenlégiósát, az irányító Josh Wilsont és a center Kurt Cunninghamet. Velük együtt összesen eddig hat játékost igazolt a somogyi együttes – derült ki a csütörtök délelőtti szezonnyitó sajtótájékoztatón.

Medve Máté Paksról, Kutasi Gergely Körmendről, Kovács Soma pedig Kecskemétről érkezett, és visszatért a csapat egykori játékosa, Fülöp Gábor, aki center poszton szeretne a KKK hasznára válni.  
„Egy hónapja vagyok itt, eddig pozitívak a tapasztalatok – árulta el kérdésünkre válaszolva Kutasi Gergely. - Mindenki segítőkész, a társak is jó fejek, próbálnak mindenben segíteni. Félig-meddig egyébként már rangidős is vagyok, így arra is megkértek, hogy én is segítsem a fiatalokat. A bajnokságban szeretnénk mindenkivel partiban lenni, és hazai pályán úgy megyünk majd fel a pályára, hogy mindenkit meg akarunk verni.”

A jövő egyik nagy reménysége, Kovács Soma ugyancsak a kaposváriakat választotta.

„Kecskeméten én még nem játszottam felnőtt csapatban, de velük edzettem. A kaposvári edző, Fekete Ádám a nyár elején keresett meg, hogy számítana a játékomra. Örömmel jöttem, és ez mindenképp előrelépés a karrieremben. Szeretnék bizonyítani” – mondta honlapunknak Soma, aki hozzátette: a felnőtt bajnokság más közeg, mint az utánpótlás, így szeretne mielőbb beilleszkedni. A fiúk a közönséget is szeretnék kiszolgálni.

A klub vezetője elárulta: még nem végleges a játékos keret, így a célokat sem lehet egyértelműen megfogalmazni.

„A keret összetétele még annyiban fog változni, hogy a négyes posztra szeretnénk igazolni a játékost, ez októberre valószínűsíthető – jelentette be Monok Tibor. - A célkitűzésünk pedig annak függvénye, hogy milyen szintű, milyen tudású játékos érkezik hozzánk. Ha kis pénzből kimagasló képességű kosárlabdázót tudunk igazolni, akkor megcélozhatjuk újra a 8-9-10. helyet. A nyolcba kerüléshez sokkal több pénz kellene, mint ami nekünk van. tudomásul kell venni, hogy a közönség arra vevő, ha itthon mindenki ellen győzelmi szándékkal lépünk pályára, és minél tovább harcban leszünk a nyolc közé kerülésért. Szeretnénk majd megelőzni azokat a csapatokat, amelyeket az idén is sikerült, de a dolgunkat nehezíti, hogy többen jobb anyagi helyzetben vannak. A pécsiek például sokat erősödtek a nyáron.”

A nyolc közé jutás tehát bravúr lenne a javából, de a KKK nem mondott le arról, hogy összejöjjön a nagy eredmény. Fekete Ádám együttese szombaton és vasárnap Pécsen szerepel felkészülési tornán, szerdán pedig az Albacompot látja vendégül. A bajnokság október 9-én rajtol.

A hétvégi pécsi torna programja

szeptember 18. / szombat /

I.          Kecskeméti KSE (fehér) – KK Novi Sad (fekete)                         17.00
Megnyitó                                                                                      18:30
II.         Kaposvári KK (fehér) – Pécsi VSK-PANNOPOWER (fekete)        19.00  

szeptember 19. /vasárnap /

bronz mérkőzés:           I. vesztese – II. vesztese                                    15.00
döntő:                           I. győztese – II. győztese                                    17.00  
Eredményhirdetés                                                                                   19.00


DRB Bank VII. Pécsi VSK Kupa mérkőzéseit 500 forintos napi belépővel lehet megtekinteni.

Címkék: Pécs, KKK, kosárlabda, Kaposvár, sport