A díjugrató tenyészverseny országos döntője egyben válogató volt a fiatal lovak világbajnokságára, így nem véletlen, hogy népes mezőny jött össze. A kaposváriak válogatott versenyzője, Szabó Anita két lóval is szerencsét próbált, és ezúttal is jól teljesített.

Két héttel a kiskunhalasi magyar bajnoki döntő után ezúttal Kaposvárra figyelt a hazai díjugrató élet. A Pannon Lovas Akadémia megújult fedett lovardájában rendezték meg a tenyészverseny döntőjét. A háromnapos viadalon az 5 és a 6 éves lovak mérték össze egymással a tudásukat, az utánpótlás-kategóriában pedig a 7-8 éves korosztály küzdött egymással. Ahogy arra számítani lehetett, népes mezőny gyűlt össze.

díjugratás

- 117 ló nevezett a versenyre. Somogyi érdekeltségű ló különböző okok miatt kettő van, Szabó Anita lovagolja Very-N-t és Zengőt - fogalmazott Szarka Ferenc, versenyigazgató.

A Lovas Akadémia SC válogatott sportolónője, Szabó Anita tehát a nagy nemzetközi viadalok és a magyar bajnoki döntő után újra hazai környezetben versenyzett.

- Nem készültem erre különösebben, nem voltam a minősítőkön. A nemzetközi versenyeken nagyobb pályákon mentem, így automatikusam minősültem a lovaimmal. Ez inkább csak levezetés, de fontos, mert a fiatal lovak világbajnokságára is egy válogató - mondta Szabó Anita. - Jól szerepeltek eddig a lovaim: tegnap és tegnapelőtt is hibátlant mentek, ma pedig meglátjuk a döntőt.

Anita az utánpótlás lovak döntőjében Very-N nyergében Sebők János és Jován Richárd mögött a harmadik helyet szerezte meg, Zengővel pedig a hetedik helyen zárt.

A 6 éves lovak között a kecskeméti Horváth Balázs nyert Jumping Lady nevű lovával, az 5 évesek között pedig a nyíregyházi Técsy Attila Aranykapu Ludwiggal. A Lovas Akadémián még nem ért véget az idei versenysorozat, és a programból kiemelkedik a hagyományos októberi díjlovagló Világkupa-forduló.

Címkék: sport