A szervező Sportpálya 2004 Egyesület ezúttal közel 50 csapattal vágott neki az idénynek, három csoportban zajlanak a küzdelmek, és emellett öregfiúk bajnokság is indult. A nyitó fordulóban gólzáporos meccsek mellett akadtak rangadók is.

Beindult a műfüvön a kispályás szezon. A bajnokság némileg átszerveződött, mivel az első osztály csapatai elfogytak, űr keletkezett, így alapszakasz-rájátszás rendszerben mérkőznek a felek, tavasszal pedig már különválasztódik a mezőny, és az első, másod, illetve harmadosztály bajnoki címéért folyik majd a harc. A Színház tavaly megnyerte a harmadosztály küzdelmeit, ezúttal azonban nehezebb dolguk lesz, hiszen az ősszel a legerősebb csapatokkal is találkoznak.

A Hidromobil egyértelműen bajnokesélyes az első osztályban is, az egyik legjobb keretű csapat a Színház ellen csaknem 20 gólig jutott, bár tudják, ők az alapszakaszban is erős csoportba kerültek.

- Lehet, hogy erős a mezőny, de mi is erősek vagyunk, a játékosállományunk nagyon jó, és azt hiszem, ez kicsit visszavetette a bajnokságot, hogy vannak gyengébb csapatok is, viszont később lesznek olyan rangadók, amelyeket érdemes lesz megnézni - mondta Horváth Zsolt, a Hidromobil játékosa.

A Tele-tank csoportban a Hidromobil mellett az Alibi és a Kapos Atlas is győzött, továbbá hozta a kötelezőt a Sim Team és a tavalyi bajnok FIFA 2005 is. A Fürge Nyuszi csoportban a rendőrök megverték a postásokat, a MÁV Kollégium kiütötte a Kiss Tibit, egyik futballistája pedig a játékvezetőt. Győzelemmel indított a Guargumi, a Lénia Papírbolt, a Win Team és a Logisztikai Ezred is. Folytatás a jövő héten.

Címkék: sport